На рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища на Львівщині обіцяно близько 200 млн.

14:35 10 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Про це інформує сьогодні, 10 жовтня, прес-служба обласної державної адміністрації.

Як повідомила під час прес-конференції в ЛОДА заступник директора її департаменту екології та природних ресурсів Ганна Башта, держава таки виділить кошти для закриття та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища – «на 2014-2015 рік – по 90 млн. гривень щороку», «цьогоріч – 7-12 млн. гривень».

Але водночас чиновик пояснила: «Для того, щоб був повністю завершений проект рекультивації, він повинен пройти експертизу. Щоб знати, що він дійсно придатний і відповідає вимогам екологічного і санітарного законодавства. Така експертиза зараз відбувається і після висновків буде можливість фінансувати заходи із закриття сміттєзвалища та його рекультивацію. Кошти виділить Державний фонд охорони навколишнього середовища».

Як повідомляв «Щоденний Львів», закликаючи 2 жовтня депутатів обласної ради проголосувати за проект угоди про видобуток сланцевого газу в тому числі на Львівщині, голова ЛОДА Віктор Шемчук запевняв:«Погодивши угоду, область може «виторгувати» в уряду кошти на вирішення екологічних проблем і Львівщина повинна скористатись цим шансом. Що ми маємо на увазі: кошти на Жовкву на вирішення питань водовідведення і каналізування, проблема Грибовицького сміттєзвалища».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів