На Львівщині очистили суцільно-санітарними рубками 271 гектар лісу

13:20 29 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Під наглядом науковців Національного лісотехнічного університету України у першому півріччі цього року зрубали лісу на площі 70 га загальною кубомасою майже 8000 м³.

«У державних лісогосподарських підприємствах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства упродовж першого півріччя 2016 року здійснили різні види рубок на площі 6800 га. При цьому заготовили понад 460 тисяч метрів кубічних деревини», – повідомив сьогодні, 29 липня, як розповіли в прес-службі облдержадміністрації, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

За його словами до насаджень, пошкоджених  шкідниками, унаслідок стихійних явищ та техногенних впливів, застосували суцільно-санітарні рубки. Зокрема, вдалось очистити 271 гектар лісу та заготовити деревини загальною масою понад 85000 м³ (18% від усіх рубок).

Задля вирощування високопродуктивних, біологічно стійких лісів підприємства управління здійснили так звані доглядові рубки на площі 2082 га, загальною масою майже 36000 м³. Також очистили ліс у місцях, де росте молодняк, для освітлення та прочищення – на площі 1269 га з вибіркою понад 14000 м³.

Варто також зазначити, що держлісгоспи проводять й експериментальні рубки переформування з метою формування складних різновікових багатоярусних насаджень природного походження. Зокрема під наглядом науковців Національного лісотехнічного університету України у першому півріччі цього року зрубали лісу на площі 70 га загальною кубомасою майже 8000 м³. Для відпрацювання цих рубок науковці університету заклали вісім науково-практичних стаціонарів, у яких проводять вивчення лісовідновних процесів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів