Добротвірська ТЕС найбільше забруднює на Львівщині довкілля

16:30 29 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: wikimapia.org

Добротвірська ТЕС збільшила в першому квартал цього року кількість викидів забруднюючих речовин у повітря на 8,4% (0,9 тисячі тонн).

Визначено підприємства, які найбільше забруднюють довкілля на Львівщині, –Добротвірську ТЕС, державне підприємство «Львіввугілля», управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», Львівське комунальне підприємство «Збиранка», Роздільське державне гірничо–хімічне підприємства «Сірка» та Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал». Головний спеціаліст відділу департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Ігор Кравець розповів: 

«Найбільший забруднювач – Добротвірська ТЕС, яка, до речі, за перший квартал цього року збільшила кількість викидів забруднюючих речовин у повітря на 8,4% (0,9 тисячі тонн) у порівнянні з аналогічним періодом минулого. Основні інгредієнти викидів – сірчистий ангідрид, речовини у вигляді твердих частинок, оксиди вуглецю і сполуки азоту.

Також до найбільших забруднювачів можна віднести державне підприємство «Львіввугілля», у сладі якого діють сім шахт. Вони забруднюють атмосферу тими ж речовинами і приблизно в такій самій кількості. Однак, там додається ще метан, який виділяється при видобутку вугілля».

Усі ці підприємства входять до «Переліку 100 об'єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні». Експерти кажуть, що найімовірніше така тенденція збережеться і в наступні роки.

Про це повідомили сьогодні, 29 травня, в інтернет-видання «Оглядач».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів