2 лютого у Львові триватимуть пориви вітру (відео)

17:28 1 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Синоптики й рятувальники попередили про погіршення погодних умов.

«Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомляє, що завтра, 2 лютого, будуть пориви південно-західного вітру 17-22 метрів за секунду. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вночі та вранці невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Температура повітря вночі коливатиметься від 1о морозу до 1о тепла, вдень становитиме 8-10 градусів тепла», – повідомили сьогодні, 1 лютого, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«3 лютого: хмарна погода з проясненнями. Часом – невеликий дощ, вдень – з мокрим снігом. Вітер – західний, 9-14 за секунду, пориви – 17-22 за секунду. Температура повітря вночі 1-6º тепла, вдень – 4-9º тепла.

4 лютого: хмарна погода з проясненнями. Вночі – без істотних опадів, вдень часом – мокрий сніг та сніг. Вітер – західний, 7-12 за секунду, вранці та вдень – пориви 15-20 за секунду. Температура повітря вночі становитиме 0-5º морозу, вдень – 0-5º тепла.

Натомість у прес-службі Львівського обласного управління опублікували сьогодні, 1 лютого, «Попередження про погіршення погодних умов», у якому розповіли:

«2 лютого, за повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України, на території області очікуються пориви південно-західного вітру 17-22 за секунду. Вночі та вранці на дорогах – ожеледиця.

2-4 лютого на дiлянках з льодоставом на рiчках басейну Днiстра очiкується подальше руйнування льодових явищ, мiсцями льодохiд. При цьому можливе формування заторiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води.

Львівське обласне управління ДСНС України застерігає рибалок та дітей про те,  що вихід на тонку кригу водойм може бути дуже небезпечним. Визначити реальну товщину льоду можна лише пробуривши лунку: для переправи одного пішохода безпечною вважається лід товщиною не менше п’яти-семи сантиметрів; для влаштування ковзанки на кілька осіб – 10-12 сантиметрів.

Пам’ятайте: вирушати на водойми поодинці та у нічний час небезпечно. Перетинаючи замерзлу водойму, будьте обережними, уважно слідкуйте за крижаною поверхнею, обходьте ділянки, вкриті товстим прошарком снігу (під снігом лід завжди тонший). Небезпечними також є місця із швидкою течією або де є виток води, джерела, струмки й теплі стічні води підприємств.

Слабша крига і там, де є вмерзла рослинність – кущі, дерева, очерет, водорості. Особливо обережно спускайтеся з берега – лід може нещільно прилягати до суходолу чи мати тріщини. Пересуваючись по кризі, пам’ятайте, що відстані між людьми має бути не менше п'яти-шести метрів. Не направляйтеся на водойми поодинці!

Що стосується риболовлі, рятувальники застерігають, що зимова підлідна ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил поведінки на кризі: не пробивайте поруч багато лунок; не збирайтеся великими групами на одному місці; не пробивайте лунки на переправах; не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега; завжди майте під рукою міцну мотузку, довжиною 12-15 метрів; тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку. Будьте уважними та бережіть себе!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів