14 січня у Львові очікуються сильні опади

17:44 13 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті Львівського регіонального гідрометцентру

Регіональний центр з гідрометеорології попередив також про ожеледицю й налипання мокрого снігу.

«Завтра місцями – сильні опади, вночі та вранці мокрий сніг», – повідомили сьогодні, 13 січня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«Львівський регіональний центр з гідрометеорології повідомив, що завтра, 14 січня, на дорогах буде ожеледиця. Вночі та вранці – налипання мокрого снігу. Для водіїв автотранспорту синоптики наголошують: 14 січня вночі та вранці часом – мокрий сніг та сніг, місцями – сильні опади.

14 січня: хмарна погода з проясненнями. Вночі та вранці – мокрий сніг та сніг, налипання мокрого снігу. Вдень – невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах – ожеледиця. Вітер – західний 9-14 метрів за секунду. Температура повітря впродовж доби –  1-3° морозу.

15 січня: хмарна погода. Вночі місцями – невеликий сніг та мокрий сніг. Вранці та вдень часом – сніг та мокрий сніг, подекуди – налипання мокрого снігу. На дорогах – ожеледиця. Вітер – південно-східний 7-12 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 1-6° морозу, вдень – від 4° морозу до 1° тепла.

16 січня: хмарна погода. Часом сніг. На дорогах – ожеледиця. Вітер – північно-західний 7-12 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 2-7° морозу, вдень – 0-5° морозу.

Натомість у в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС розповіли в середу:

«13 січня, за повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України, на території області очікується хмарна погода з проясненнями. Часом – мокрий сніг, слабке налипання мокрого снігу. На дорогах – ожеледиця. Вітер – західний 9-14 метрів за секунду, поривчастий. Температура повітря вдень коливатиметься в межах від 1°С морозу до 4°С тепла.

13-14 січня на дорогах – ожеледиця. 12 -13 сiчня в Днiстрi на дiлянцi Роздiл-Журавно очiкуються пiдйом рiвнiв води на 0,5-1 м, руйнування льодового покриву, льодохiд, мiсцями можливе формування заторiв льоду з додатковим пiдйомом до 0,5 м.

Львівське обласне управління ДСНС України нагадує водіям, що під час руху у несприятливих погодних умовах потрібно бути максимально уважними та обережними. Дотримуйтеся кількох рекомендацій щодо управління автомобілем в умовах ожеледиці:

на слизькій дорозі не гальмуйте різко, адже різке гальмування призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше до втрати керованості;

проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати швидкість постійною;

при русі на мостах та естакадах будьте особливо уважні - крижаний настил на цих ділянках дороги з'являється раніше, ніж всюди, а зникає пізніше;

на слизькій дорозі краще уникати різких маневрувань і обгонів, при русі на підйом;

не забувайте про пішоходів - люди, що переходять дорогу, можуть послизнутися і впасти, тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими і світловими сигналами.

Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ, зменшуйте швидкість до мінімуму. Нагадуємо водіям та пішоходам, що під час руху у несприятливих погодних умовах потрібно бути максимально уважними та обережними – ці заходи збережуть ваше здоров’я та життя».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів