Значного відведення російських військ від України наразі не спостерігається, – Держприкордонслужба (відео)

17:54 2 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 5 канал

Про це повідомив у середу на прес-конференції генерал-лейтенант Андрій Кучеренко.


Відео: 5 канал

Начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, генерал-лейтенант Андрій Кучеренко, повідомив сьогодні, 2 квітня, на прес-конференції, що суттєвого відтоку російських військ від українсько-російського кордону не спостерігається. Дослівно ж він поінформував: «Великого відтоку військ від кордону немає, певні рухи є, але сказати, що припинилися заходи, я не можу». 

Водночас генерал-лейтенант зазначив, що в двох російських областях, які межують з Україною, прикордонники відмовилися від посиленої охорони кордону, на який перейшли на початку лютого у зв'язку із зимовими олімпійськими іграми в Сочі. Андрій Кучеренко конкретизував: «Брянське управління прикордонної служби та Курське управління прикордонної служби з сьогоднішнього дня перейшли на щоденну охорону кордону . Це вперше з лютого місяця. Можна сказати, це відповідний сигнал того, що може бути знижено напруження. Проте залишаються на посиленій охороні кордону Бєлгородського і Воронезького управлінь, а також Ростовське управління прикордонної служби».

Генерал-лейтенант наголосив, що у зв'язку з «небувалим скупченням» російських військ поблизу держкордону українські прикордонники залишаються на посиленому режимі охорони кордону: «Особовий склад було посилено, зокрема за рахунок Північного і Західного регіональних управлінь, де обстановка не така напружена. Проводиться спеціальна операція «Кордон» щодо недопущення в Україні організованих груп та окремих осіб, що можуть брати участь у дестабілізації обстановки в Україні».

Андрій Кучеренко зауважив також: «Такої великої кількості військ, підрозділів не прикордонної служби, а саме Міністерства оборони іншої країни біля наших кордонів ми (раніше. – «ІФ») не фіксували, тому одразу після проведення Зимових олімпійських ігор ухвалили рішення перейти на посилену охорону у зв'язку з подіями в Криму і біля наших ділянок. Ми в нашій службі готові до всіх змін в обстановці».

Генерал-лейтенант також повідомив, що з початку року прикордонники Східного регіонального управління Держприкордонслужби України не пустили до країни більше 9 тисяч громадян РФ, тоді як російські прикордонники відмовили у в'їзді приблизно 10 тис громадянам України. О.Кучеренко також зазначив, що 65 громадянам РФ заборонено в'їзд в Україну на період від одного до трьох років. 

Про це інформує сьогодні, 2 квітня, «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв «Щоденний Львів», НАТО спростовує запевнення Путіна про відведення російських військ від кордонів України, не підтвердив цю інформацію й міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, головнокомандувач сил Північноатлантичного альянсу в Європі Філіп Брідлав заявив у середу, що Росія може почати вторгнення в Україну через 3-5 днів, сьогодні за 23 кілометри від Одеси російський розвідувальний корабель займається в нейтральних водах радіоелектронною розвідкою території південно-західної частини України, контролюючи пересування військової техніки, тим часом «федералізатори» погрожують «підняти» 6 квітня «народну армію Південного Сходу», збір «народного ополчення» в неділю на центральних площах країни вони обіцяють у разі, якщо не будуть скасовані президентські вибори й не призначать референдум з федералізації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів