Жодна країна не повірила на засіданні Ради безпеки ООН інсинуаціям Кремля (відео)

12:25 14 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН.ua

Зокрема, представник Франції Жерар Аро заявив у понеділок, що «Росія вдає, ніби інтернету не існує».


Відео: ТСН.ua

Як повідомляється сьогодні, 14 квітня, в сюжеті «ТСН.Ранок», суцільною інформаційною і дипломатичною перемогою України завершилося нічне засідання Ради безпеки ООН. Розмову на підвищених тонах спровокували російські дипломати, на чию вимогу і скликали зустріч для обговорення ситуації в Україні.

Першим слово взяв постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін. Риторика його промови була співзвучна з його попередніми виступами.

Він говорив про те, що російських військових на Сході України немає, називаючи озброєні формування «народною самообороною» та «мирними протестувальниками». Також Чуркін заявив про те, що «українське мозаїчне суспільство на межі розриву» , про «русофобію в українському парламенті, яка на межі шовінізму» й найголовніше – про те, що на Сході тривають винятково «мирні протести».

Проте виступ представника Росії не знайшов підтримки у решти членів Радбезу ООН. Великобританія, Франція, Австралія, США та інші члени Ради Безпеки не мають сумнівів в тому, що в Україні діють російські спецслужби та російські збройні сили.

Зокрема, представник Франції Жерар Аро заявив: «Усі ці факти, зображення з інтернету – такі ж зображення, котрі Росія кваліфікувала як спонтанну демонстрацію якихось місцевих загонів самооборони. Ніхто не вірив у це тоді. Як ми можемо вірити у це зараз? Складається враження, що, заперечуючи ці факти, Росія вдає, ніби інтернету не існує. Давайте не забувати, що такі демонстрації були прелюдією до анексії Криму».

Представник США Саманта Пауер зауважила, що під час підготовки своїх виступів російська сторона не повинна забувати про наявність інтернету, завдяки якому будь-хто може переконатися, що на Сході України діють російські збройні сили.

Віталій Чуркін через Саманту Пауер порадив віце-президенту США Джо Байдену негайно зателефонувати Олександру Турчинову та закликати його утриматись від застосування сил проти так званих « мирних протестувальників». У відповідь постійний представник України Юрій Сергєєв порадив представникові Росії зателефонувати Володимиру Путіну, попросивши його відкликати своїх агентів, котрі провокують сепаратистські настрої на Сході.

Наступного разу члени Радбезу планують зібратись у середу, щоб послухати доповідь заступника Генерального секретаря ООН Івана Шимоновича щодо російської дезінформаційної кампанії та фальсифікації референдуму в Криму. Окрім того, як повідомили «ТСН» в Українській місії, Офіс Верховного комісара ООН з прав людини занепокоєний вимушеною міграцією кримських татар з півострова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів