Завтра-післязавтра терористи можуть захопити Маріуполь і Бердянськ, Харківщина – в черзі, – керівник ЦВПД

23:05 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Газета.Ru

Такі дані спільноти «Інформаційний Опір» повідомляє у вівторок її координатор – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати підсумки 28 квітня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» традиційно для нього – «з поганого:

1. Ситуація просто критична. Луганськ і Первомайськ – під прапорами проросійських екстремістів.

Луганська область – під загрозою повного повторення долі Донецької. Харківська область – в черзі.

Якщо українська влада спочатку зібралася віддати схід, то треба зібрати волю в кулак і вимовити лише одне слово на адресу Москви – «забирайте»! Як герой фільму «Іван Васильович змінює професію».

Якщо ж є хоч натяк на бажання боротися за схід, то треба не приховувати це бажання. Покажіть його хоч якоюсь дією. Не треба соромитися.

Варто зрозуміти – якщо вовкулаки під російським прапором проведуть свої «референдуми» (котрі Путін, ясна річ, тут же визнає – інакше навіщо йому ще треба було починати все це), то боротися за схід буде в стократ складніше. Тому що це буде вже боротьба не з російськими посіпаками, а зі самою Росією.

2. Турчинов знайшов крайніх у сепаратистському шабаші. Він раптом виявив (треба ж, яке оперативне прозріння!) «бездіяльність, безпорадність, а іноді – і злочинну зраду працівників правоохоронних структур у Донецькій і Луганській областях». За його словами, «це одна з головних причин низької ефективності та малорезультативності дій українських силових структур у боротьбі з тероризмом».

Я не можу зрозуміти – це в Турчинова такий тонкий, мені незрозумілий стьоб, або він просто «тумблер дурня» включив? Про саботажі силовиків на місцях простому дядькові Васі, сантехніку в Жмеринці, й тітці Дуні, прибиральниці в Іллічівську, було зрозуміло два місяці тому. А в.о. Президента це явище виявив тільки зараз.

Перед Турчиновим сьогодні про те ж проспівала РНБО. Вони явно змовилися.

Виходить, замість того, щоб на початку, ну нехай в середині березня розпочати екстренно вирішувати цю проблему, РНБО і Президент тільки наприкінці квітня її спромоглися усвідомити.

Як вони взагалі починали і проводять антитерористичну операцію, абсолютно не володіючи інформацією про ситуацію в регіоні? Це якийсь ідіотизм.

3. За нашими, групи «Інформаційне Опір», даними, завтра-післязавтра сценарій терористів, розіграний сьогодні в Луганську, очікує Маріуполь і Бердянськ. Навіть не висловлюю сподівання, що українська влада на цю загрозу відреагує.

З хорошого. Його шалено мало:

1. Посол США в Україні Джеффрі Пайетт заявив про те, що США миттєво відреагують на перетин російськими військами українського кордону, й наслідки будуть драматичними.

Це повідомлення – на підтримку передусімнаших хлопців зі Збройних Сил України, які стоять зараз уздовж кордону з Росією. Попереду в них – армади Путіна, ззаду, в тилу - шавки Путіна. Обнадійливі обіцянки Заходу явно не завадять.

2. Захід все ж, нехай не особливо поспішаючи, але заганяє Путіна в глухий кут. «Газпром» визнав, що санкції можуть призвести до «втрати довіри міжнародних інвесторів» до економіки Росії.

Ще вчора вони насміхалися над цими санкціями. Сьогодні настає протверезіння. Шкода лише, що наші екстремісти п'яніють від вседозволеності швидше, аніж тверезіє Путін.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів