Засудженому в Росії студенту Львівського університету Юрію Яценку скоротили термін

14:48 29 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: humanrights.org.ua

Голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук повідомила в середу, що Бєлгородський обласний суд ухвалив рішення про скорочення терміну ув'язнення Юрію Яценку до дев’яти місяців, відтак найближчими тижнями він має вийти на свободу.

Агенція Укрінформ повідомила сьогодні, 29 квітня:

«Львівському студенту Юрію Яценку (з юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. – «ЩЛ»), якого російський суд за сфабрикованим звинуваченням засудив до двох років ув'язнення, скоротили термін, тож невдовзі він вийде на волю. Про це повідомила голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук на прес-конференції в Укрінформі, передає кореспондент агентства.

«Щойно, під час прес-конференції, адвокати Яценка прислали інформацію, що суд (Бєлгородський обласний суд, який сьогодні вранці розглядав апеляцію у справі. – Ред.) ухвалив рішення про скорочення терміну ув'язнення Юрію Яценку до дев’яти місяців. І це, якщо порахувати, скільки часу він уже відсидів, означає, що найближчими тижнями він має вийти на свободу», – сказала Матвійчук.

Вона нагадала, що Юрія Яценка разом з товаришем затримали у травні минулого року в РФ, їх обох катували, однак, не маючи чого їм пред'явити, мали повернути на територію України. Але просто на кордоні Яценка зупинили, висунувши йому нові звинувачення – у незаконному зберіганні вибухівки.

У березні юнака засудили до позбавлення волі на два роки. «Зрозуміло, що це цілком політично сфабрикована справа, оскільки від них під катуваннями вимагали зізнатися, що вони є «Правим сектором», – додала Матвійчук.

Нагадаємо, що на сьогодні у Росії утримується щонайменше 11 громадян України, затриманих за виразно політичними мотивами. Це, зокрема, Надія Савченко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв, Юрій Яценко, Сергій Литвинов, Микола Карп'юк, Станіслав Кліх, Юрій Солошенко і Валентин Виговський».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів