Залякування Львовом призвело до протилежного результату

20:36 30 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Багато мешканців столиці, Криму й Сходу України проведуть зимові свята у найбільшому місті на її Заході попри те, що влада у їх регіонах агітує не їхати до нього.

Сотні львів’ян планують зустрічати Новий рік і Різдво у Києві на Майдані. Тим часом багато мешканців столиці, Криму, Сходу України зимові свята проведуть у Львові навіть попри те, що місцева влада у цих регіонах агітує людей не їхати у західні області. А ще тиждень тому було побоювання, що цього року туристів у Львів приїде обмаль.

Молода пара з Ялти проведе у Львові Новий рік і Різдво. Оселилась у готелі, неподалік центру. Обоє працюють, а тому відпочинок у Львові для них, кажуть, недорогий. 

– Я не боявся їхати, і моя дівчина також. Так є розмови, що тут не люблять російськомовних, але я нічого такого не відчув. Нам все підказують. Я політикою не цікавлюсь, і це наш вибір сюди їхати. Не впливає на людей те, щоб там говорять і радять. Просто їдемо і все.  

– Розмови були, але я не слухаю. Нічого такого, як кажуть, не бачу.  

– Ми тут будемо зустрічати у місті Новий рік у готелі і в місто вийдемо до ялинки. Кажуть, що Різдво у Львові просто чудове. 

А ось Вадим з російського міста Нижній Новгород приїхав у Львів на період зимових свят на фестиваль танго і загітував на поїздку ще й двох друзів. 

– Просто людина любить танці і каже, що захистить нас від революції. Ми не боїмось революцій, ані протестів. У нас «революції» постійно.  

– Архітектура у місті дуже гарна, європейська. Власне, це й подобається. А ще будемо на фестивалі танго. Бо у такому місті лише танго танцювати, – кажуть російські гості.  

Влада лякає, а люди не слухають 

На львівських вулицях зустріла чимало туристів із Донецька і Луганська, які теж говорили про те, що місцева влада залякує Львовом і радить людям не їхати на Новий рік і Різдво сюди. «Львів гарне місто, хочеться подивитись, а те, що політики щось вигадують, це їхня справа», – говорили гості.

На початку грудня у Львові було обмаль туристів і фахівці з туристичного бізнесу прогнозували, що на Новий рік і Різдво приїде замало людей. Утім, після 25 грудня активніше почали бронювати місця у готелях і хостелах, каже Андрій Сидор, директор «Дік арт», компанії з організацій подій №1 у Львові. 

«Враховуючи непросту політичну ситуацію у державі, також економічну, а ще й те, що людей лякали Галичиною і Львовом, у середині грудня були проблеми з наповненням готелів, хостелів, у ресторанах було мало людей. Але цін не піднімали, щоб привабити людей у місто. Зараз ситуація зрівнялась і туристи їдуть», – каже Андрій Сидор.

Те, що людей лякали Галичиною, тобто антиреклама, спрацювала навпаки, бо багатьом захотілось сюди приїхати і побачити місто на власні очі, кажуть у туристичному управлінні Львівської міськради. У середньому турист залишає у Львові 150-200 євро.

Більшість гостей у Львові орендують помешкання вартістю від 200 до 400 гривень, але вільну квартиру зараз знайти дуже складно. У Львівській міськраді очікують, що Новий рік і Різдво у Львові проведуть близько 200 тисяч гостей.

Про це розповідає у понеділок журналіст «Радіо Свобода» Галина Терещук.

Як інформував «Щоденний Львів», у Добкіна істерика – вимагає від’єднати Захід України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів