За добу російсько-терористичні війська понад 60 разів обстріляли позиції українських (відео)

09:05 20 жовтня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 19 жовтня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 19 жовтня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок: «Усі атаки були відбиті. Є втрати з обох сторін».


Відео: тсн

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 20 жовтня, такі її оперативні дані:

«За останню добу російсько-терористичні війська здійснили понад 60 обстрілів позицій українських військ. У ході обстрілів використовувалося стрілецька зброя, міномети, РСЗВ, ствольна артилерія, танки, ЗУ 23-2. 

Найбільш активно бойовики обстрілювали позиції сил АТО в районі н.п. Нікішіне, Трьохізбенка, Донецьк, Авдіївка, Тоненьке, Фащівка. У районі н.п. Сміливе терористи вчинили спробу масованого штурму позицій сил АТО зі застосуванням важких озброєнь.

Усі атаки були відбиті. Є втрати з обох сторін. 

Російсько-терористичні війська продовжують накопичення сил в районі н.п. Дебальцеве. В смузі Горлівка-Нікішине чисельність бандформувань перевищила показник в 3 тис. осіб, сюди ж перекинуто до 2/3 одиниць бронетехніки і артилерії, наявних у розпорядженні «ДНР». 

У Луганській області закінчується ротація в підрозділах військ РФ і заходи щодо відновлення боєздатності ударних груп місцевих терористичних формувань. В районі н.п. Станиця Луганська йде «передача техніки» бойовикам від російських фахівців. 

Упродовж останнього тижня серйозно зросли бойові можливості «бригади «Привид» (командир – Мозговой) за рахунок озброєння й техніки, переданої бойовикам росіянами. Одночасно відзначається поглиблення конфлікту між командуванням «бригади« «Привид» і бандформуванням «Зоря »(командир – Патрушев, раніше - Плотніцкій). 

У «ДНР» також відзначається посилення конфліктів між різними угрупуваннями терористів. Керівництво «ДНР» намагається боротися з масовими фактами перестрілок між окремими групами бойовиків в ході з'ясування відносин. На нараді з цього питання т. зв. «Прем'єр-міністр ДНР» Захарченко різко розкритикував керівництво окремих терористичних груп і пообіцяв вжити найжорсткіших заходів проти ініціаторів збройних зіткнень. 

У «ДНР» за допомогою прибулих з Росії фахівців ГРУ ГШ (головного розвідувального управління генерального штабу. – «ЩЛ») створено «підрозділ інформаційно-психологічної війни». Основним завданням структури визнана робота з населенням територій, підконтрольних Києву, в першу чергу – в Луганській і Донецькій областях». 

Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-центр АТО повідомили сьогодні, 20 жовтня: 

«Сили АТО здійснюють ізоляцію кризового району шляхом несення служби на блокпостах, опорних та спостережних пунктах, неухильно дотримуються умов Мінського меморандуму та протоколу. В той же час, неконтрольовані терористичні збройні формування продовжують обстрілювати наші позиції та населені пункти, що знаходяться під нашим контролем.

Уночі бойовики з мінометів обстріляли наші позиції в районі н.п. Авдіївка, Рідкодуб, Ольховатка, Дебальцеве, Нікішине. З РСЗВ БМ-21 Град вели вогонь по нашим підрозділам в районі Тоненьке.

Після проведення пошуково-рейдових дій підрозділами сил АТО банди бойовиків, що діяли в районі н.п. Сміливе розсіяні та відступили. Протягом доби бойовики втратили особового складу – до 14 осіб, один танк, одну самохідну артилерійську установку та один міномет. Обстановка в районі Донецького аеропорту та в Маріуполі під контролем сил АТО.

Про це повідомляється сьогодні, 20 жовтня, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів