Януковича посадили у Вільнюсі в кут – поруч із білорусами, – ЗМІ

10:32 29 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: tyzhden.ua

Про це повідомляє сьогодні, 29 листопада, журналістка Крістіна Бержинських, яка перебуває зараз на саміті «Європейського партнерства» у столиці Литви.

Вона написала про це, як інформує в п’ятницю «Українська правда», у своєму Твіттері. Журналістка розповіла також:

«Незважаючи на те, що Янукович не підписав жодної угоди, він взяв участь у фотографуванні, але не подав руки своїм колегам, у тому числі Ангелі Меркель, з якою мав переговори у п’ятницю вранці. Його посадили у самий кут поряд із представниками Білорусі. З ним ніхто не спілкується.

Своєю чергою, інформагенція «Українські Національні Новини» повідомляє в п’ятницю в публікації «Європолітики в офіційних виступах на Саміті не згадали про Україну»:

«Європолітики у виступах на Саміті у Вільнюсі не говорять про Україну, передає кореспондент УНН. Наразі політики збираються у вільнюському «Litexpo» на ранкову частину Вільнюського Саміту.

За повідомленням, у виступах президент Литви Даля Грібаускайте, президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу та президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей в офіційних виступах на саміті жодного разу не згадали Україну.

Нагадаємо, у Вільнюсі триває Саміт Східного партнерства. Зокрема планувалося, що на цьому саміті 29 листопада Україна підпише Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Проте, 21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення про призупинення підготовки до підписання цієї угоди, що викликало масові протести в Україні.

Додамо, «Східне партнерство» – проект ЄС, завданням якого є розвиток зв’язків країн ЄС з країнами колишнього СРСР: Україною, Молдовою, Азербайджаном, Вірменією, Грузією та Білоруссю.

Як інформував «Щоденний Львів», Янукович не підписаа у Вільнюсі жодного документу, а глава МЗС Польщі коментує його відмову від асоціації нецензурною лексикою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів