Якщо завтра до 10.00 не буде відставки Януковича – Майдан піде на збройний штурм (відео)

22:42 21 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Такий ультиматум оголосив у п’ятницю один зі сотників Самооборони Майдана (на світлині).


Відео: Громадське ТБ

Сьогодні, 21 лютого, після виступу лідерів опозиції на сцені Майдану туди вийшов один зі сотників Самооборони Майдану й заявив, що він не належить до жодної х політичних партій чи організацій. Він сказав також, що серед загиблих за минулі три дні є й член його сотні.

Хлопець висловив обурення з приводу сьогоднішніх домовленостей, укладених між лідерами опозиції та Віктором Януковичем. Майдан підтримав його.

«Ми вмираємо, щоб ви стали президентами, міністрами, а ви не можете виконати однієї нашої вимоги – зека геть! Кров загиблих – на руках Януковича, а лідери опозиції укладають з ним домовленості. Якщо до 10:00 завтрашнього дня не буде рішення про відставку Януковича, ми почнемо збройний штурм», – заявив сотник і пішов зі сцени. Люди, які зібралися сьогодні на Майдані, підтримали ультиматум хлопця і освистали лідерів опозиції, які виступили до нього.

Про це повідомляє в п’ятницю «iPress.ua». Натомість «Українська правда» інформує про це більш розлого:

«Присутні на Майдані Незалежності люди освистали лідерів опозиції, які вийшли до них, щоб розповісти про підписання угоди з владою України про врегулювання кризи. Виступ лідера фракції «Удар» Віталія Кличка перервав один з сотників Майдану.

Він вийшов на сцену і заявив, що якщо президент Віктор Янукович не піде у відставку до 10 ранку 22 лютого, люди підуть у збройний наступ. «Ми зробили переломний момент всі. Ми дали шанс політикам, щоб вони стали майбутніми міністрами, президентами, а вони не хочуть виконати одну умову – щоб зек пішов геть!»,  – сказав чоловік зі сцени.

«Друзі, я не буду багатослівним. Не хочу розводити тут дурних розмов, якими нас годують два з половиною місяцію я не вірю в ці важкі політичні процеси, про які вони говорять. 77 людей поклали голову, а вони домовляються», – додав він.

«Я вас дуже прошу: підтримайте ту річ. Я вам кажу від своєї сотні, де є мій батько, який приїхав сюди: якщо ви завтра до 10 ранку не виступите із заявою, щоб Янукович ішов у відставку, ми йдемо зі зброєю, я вам клянуся», – підкреслив сотник. 

Присутні на Майдані жваво підтримали цю заяву. У цей час через натовп до сцени проносили труни із активістами, яких було вбито силовиками під час загострення сутички в Києві.

Присутні на сцені, в тому числі політики, стали на одне коліно, щоб вшанувати пам'ять загиблих. Але вони не були переконливими і подальші їхні виступи продовжували освистувати.

«Українська правда» також нагадує, що 21 лютого  лідери трьох опозиційних фракцій підписали угоду з урегулювання кризи з президентом Віктором Януковичем – як пояснили вони, аби уникнути розколу України та нового кровопролиття. Після цього Верховна Рада швидко ухвалила низку рішень, які просувала опозиція: повернення до Конституції 2004 року (з подальшим її реформуванням), усунення з керівництва МВС Віталія Захарченка, звільнення від покарання активістів та допомога від держави постраждалим і сім’ям загиблих учасників акцій протесту.

Окрім того, ухвалено закон, за яким можна звільнити з в’язниці екс-прем’єра та лідера «Батьківщини»  Юлію Тимошенко. При цьому вимога протестувальників про негайну відставку Януковича з посади президента не задоволена. Янукович лише заявив про згоду провести дострокові вибори у грудні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів