Визволення міста Дебальцеве – дуже переконливий крок до повного роз'єднання «ЛНР» і «ДНР», – експерт

23:26 29 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comhashtagшахтарськsource=embed

На цьому наголошує за підсумками 29 липня керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати підсумки 29 липня на сайті «ІС» і своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» традиційно – «з поганого:

1. Росія продовжує атакувати. РНБО констатує: російські військові з території РФ в середньому щодоби здійснюють 3-5 артилерійських обстрілів підрозділів українських силовиків на території України. 

Я не можу зрозуміти – чому ніхто не здатний вибити з Путіна пояснення цим божевільним і кривавим провокаціям. Уже й американці представили наочні докази того, що Росія веде ці обстріли.

У нас самих доказів вище даху. Але ніхто не хоче натиснути на Москву з метою змусити її визнати ці абсолютно очевидні факти. 

Ау, ООН, привіт солодкоголосому дідусеві Пан Гі Муну. Заодно привіт і всевидячим і всезнаючим хлопцям з ОБСЄ. 

2. Терористи «ДНР» вбили дитину, цілеспрямовано обстрілявши один з мікроавтобусів в колоні місцевих жителів, які намагалися вивезти своїх дітей з Донбасу. Тут вже немає виправдань «випадкового» обстрілу. Це – жахливий злочин, за який хтось повинен відповісти, якщо поняття справедливості ще існує. 

...Наше відповідне повідомлення, в якому ми допустили неточність (повідомивши, що це був мікроавтобус з вихованцями дитячих будинків) зустріло вал спростувань чиновників різних цивільних відомств. Тут я сперечатися не буду – винні ми з допущеною неточністю. Але мене здивувало МВС, яке також прийнялося спростовувати цей факт. 

Гаразд, усякі омбудсмени й МОЗ з ДонОГА – вони відповідають тільки за «своїх» дітей, за яких несуть безпосередню відповідальність (хоч я впритул не бачу різниці в тому, яка дитина загинула – з дитбудинку або з сім'ї). Але МВС, за ідеєю, повинно саме нам повідомляти про такі злочини, або хоч би перевіряти інформацію, а не огульно підхоплювати загальних хор. 

Хоч толку з цих суперечок... Життя дитині все одно, на жаль, не повернеш... 

3. Кремль, схоже, як поставив собі завдання демонізуватися до повновагового статусу «імперії зла», так з цього шляху й не зверне (зрозуміло, якщо не допомогти). Прикриття й вигороджування терористів переходить усі мислимі рамки. 

Так, постпред Росії в ООН Чуркін заявив, що бойовиків «ДНР», які контролювали місце краху «Боїнг-777» і цупили речі загиблих пасажирів, а також місцевих жителів не можна називати мародерами. «Чому збирають місцеві жителі щось? Тому що це падає їм на голову буквально», – заявив Чуркін. Ну, а бойовики, за його словами, мародерствують, тому що «не мають належної підготовки» (треба думати, це критика на адресу російських навчальних центрів ФСБ і ГРУ, де терористи проходять підготовку). 

Очевидно, сам Чуркін, який не вважає гріхом привласнення речей померлих, замолоду промишляв пограбуванням могил. А що тут соромного, воно ж під ногами валяється «буквально»? 

За цією логікою Кремля, й у забавах солдатів СС з виколупуванням золотих зубів у жертв концтаборів немає нічого поганого – чого добру пропадати? Відчувається спорідненість режимів. 

Із хорошого: 

1. Сили АТО звільнили ще декілька населених пунктів. Головний подарунок дня – Дебальцеве – дуже переконливий крок до повного роз'єднання «ЛНР» і «ДНР». 

Сказати, що ці успіхи даються силам АТО легко й просто, було б неправдою. Але даються – й це головне. 

2. Видно, якщо довго повторювати мантру, то вона таки матеріалізується. Євросоюз так довго слав меседжі про введення третього рівня санкцій проти Росії, що в підсумку довелося ці санкції прийняти. Сьогодні посли країн-членів ЄС під час засідання в Брюсселі ухвалили відповідне рішення. 

Хай вибачать мені європейські чиновники мій легкий сарказм – просто вже не вірилося в реальність цих обіцянок. Але вони реалізовуються, нехай і в досить м'якому варіанті, й це головне. 

...Особливо «сподобалися» французи. Вони, нещасні, таки виторгували собі право поставити «Містралі» Росії – тому санкції ЄС у сфері поставок зброї не стосуватимуться тих контрактів, які були укладені раніше. Ех, «братуха» Олланд, тобі б наперстки на вокзалі крутити – явний талант до дрібного шахрайства. 

Хоч і за те, що є, все одно Європі спасибі. 

3. Ну, й з веселого. Пропагандисти з російських ЗМІ продовжують палити напалмом. 

«LifeNews» сьогодні повідомив, що російські вчені навчилися лікувати ВІЛ, і готові вилікувати всіх дітей зі сходу України, але їх українська влада до Росії не пускає. 

Ми раді за російських вчених, хоч пропонуємо їм для початку навчитися лікувати конфабуляції російських журналістів. Бажано ректально – тобто через те місце, яким представники «LifeNews» зображують розумовий процес. 

Естафету тупості підхопив «Московский комсомолец». Унікуми з цього видання передрукували повідомлення німецького ЗМІ з визнанням неназваного українського льотчика, який нібито керував Су-25 і «збив малайзійський «Боїнг». 

Щоправда, російські журналюги не уточнили, що першоджерелом «новини» є німецький сайт «Allgemeine Morgenpost Rundschau», редакція якого на самому сайті вказує, що вся інформація на сайті є фікцією. Що ж, цілком у дусі «російської журналістики». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів