Верховний суд розглядатиме справу про звільнення Парасковії Дворянин

13:00 14 травня 2018 р.

Фото до новини

Верховний суд відкрив провадження за скаргою фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді про зняття з посади першого заступника голови Львівської облради Парасковії Дворянин. За збігом обставин справу розглядатиме суддя Білоус – однофамілець наступника Парасковії Дворянин на посаді в обласній раді – Андрія Білоуса.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це вона повідомила сьогодні, 14 травня, під час прес-конференції на тему: «Деструктивне управління і його наслідки: знищення лісів, шкіл і цілих міст», яка відбулася у Львівському прес-клубі.

- Ми отримали ухвалу касаційного адміністративного суду про те, що Верховний суд відкрив провадження за нашою скаргою, - сказала депутатка Львівської обласної ради від фракції «Самопоміч» Парасковія Дворянин.

Нагадаємо, що у квітні минулого року депутати Львівської облради визнали роботу Парасковії Дворянин незадовільною та усунули її з посади першого заступника голови Львівської облради. За таке рішення проголосували 53 депутати, утрималися сім та троє висловили свою незгоду. Голосування було таємним.

Однак голова Львівської обласної організації «Об’єднання «Самопоміч» Парасковія Дворянин не погодилася з цим рішенням та звернулася до суду.

Суд першої інстанції визнав рішення депутатів Львівської облради неправочинним. Проте облрада опротестувала те рішення. І вже 15 лютого цього року Львівський адміністративний суд рішення суду первинної ланки скасував.

- На сьогодні Верховний суд витребував усі ухвали та матеріали за цією справою. І зараз ми чекаємо на дату, коли розпочнеться розгляд справи, - зауважила Парасковія Дворянин.

За збігом обставин справу розглядатиме суддя Білоус - однофамілець наступника Парасковії Дворянин на посаді в обласній раді - Андрія Білоуса. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів