Вуглегірськ контролюють українські війська, – Генштаб

11:00 30 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: AP

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов запевнив у п’ятницю: «Українські військові продовжують утримувати раніше заняті позиції в місті Вуглегірськ Донецької області».

Українські військові продовжують утримувати раніше заняті позиції в місті Вуглегірськ Донецької області. Про це повідомив сьогодні, 30 січня «Телевізійній службі новин» каналу «1+1» в.о. речник Генштабу України Владислав Селезньов.

За його інформацією, сьогодні у Вуглегірську боїв немає. Він уточнив: «Зранку нам інформація про бої не надходила».

Українські військові напередодні вели запеклі бої з бойовиками, які понесли значні втрати і в техніці, і в живій силі. «Після завершення боїв наші військові підрахують втрати ворога», – заявив Селезньов. При цьому він додав, що в район Вуглегірська бойовики стягнули значні сили, серед яких є танки, «Гради».

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1», яка передала в п’ятницю повідомлення речника, також додала: «У свою чергу, російські ЗМІ показали ватажка «ДНР» Олександра Захарченка, який нібито перебуває в Вуглегірську. Він заявив, що терористам вдалось нібито організувати «Дебальцевський котел». При цьому Владислав Селезньов повідомив «ТСН.ua», що такі заяви терористи роблять не перший день, тому вони не відповідають дійсності. У свою чергу, сьогодні заступник начальника ГУМВС України в Донецькій області Ілля Ківа повідомив, що сили АТО контролюють Дебальцеве, а у Вуглегірську тривають бої».

Відтак наведемо повідомлення про це «Телевізійної служби новин» повністю: «Сьогодні, 30 січня, заступник начальника ГУМВС України в Донецькій області Ілля Ківа повідомив, що сили АТО контролюють Дебальцеве, а у Вуглегірську тривають бої. «Дебальцеве тримаємо! Вуглегірськ – йдуть бої, половина міста наша, за другу йдуть запеклі бої», – повідомив він у «Facebook». За словами Ківи, добровольчі батальйони міліції не забезпечені достатньою кількістю боєприпасів, «ситуація складна, але контрольована». За неофіційною  інформацією джерел ТСН, бойовики прорвали позиції українських військ біля залізничного переїзду за містом. Сили АТО прийняли бій. Раніше повідомлялося, що військові знищили танк бойовиків біля Вуглегірська».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів