Уряд затвердив на Львівщині 84 об’єднані громади

14:00 28 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

В облдержадміністрації запевнили: «Понад два роки досвіду формування ОТГ на Львівщині вже демонструють здобутки громад, а також ті сфери, які потребують доопрацювання».

У Львівській облдержадміністрації повідомили сьогодні, 28 липня: «Кабінет міністрів України затвердив перспективний план формування громад у Львівській області. Згідно з ним у регіоні затвердили 84 об’єднані територіальні громади. Це громади, які діють із 2016 та перспективні ОТГ».

Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський зазначив: «Перспективний план – динамічний документ, виклик часу та дороговказ куди потрібно рухатися. Сюди внесено ті громади, які вже діяли з 1 січня 2016 року. Процес об’єднання у них почався у 2015 році. Також ті перспективні ОТГ, які ми вважаємо, будуть спроможними, у першу чергу, щодо якості надання послуг для своїх мешканців – освітньої, медичної. І, звісно, будуть спроможні забезпечувати свої функції фінансовим ресурсом. Понад два роки досвіду формування ОТГ на Львівщині вже демонструють здобутки громад, а також ті сфери, які потребують доопрацювання».

Чиновник також розповів: «У 2015 році, коли почали формувати ОТГ, ми виходили з певних формульних розрахунків. Час минув. Бачимо реальну ситуацію щодо наповнення бюджету, укомплектування штатів. Навіть у діючих ОТГ є потреба у кваліфікованих кадрах. А від якості кадрів залежить і якість проектів, які вони реалізовують у рамках субвенцій чи інших надходжень. Якщо порахувати бюджет за 2015 рік трьох сільських рад і бюджет об’єднаної ОТГ за 2016 рік, то мінімальний приріст склав 60 %, подекуди це було 3,8 рази. По тих громадах, які вже діють другий рік, за перше півріччя виконані бюджети. Проте, певні труднощі з виконання наповнення місцевих бюджетів залишаються. Потрібно залучати бізнес на свою територію, проводити роботу щодо легалізації заробітної плати, господарської діяльності».

Ростислав Замлинський також повідомив: «У перспективний план внесені всі райони Львівської області окрім Дрогобицького та Сокальського. По цих районах проводиться робота із напрацювання нового формату, а також заплановані додаткові консультації у громадах.

Перший заступник голови Львівської ОДА наголосив: «Важливо розуміти, що формування ОТГ – це не лише додаткові надходження до місцевого бюджету, а в першу чергу - відповідальність перед тими людьми, які мешкають на території ОТГ. До кожної громади треба підходити індивідуально з врахуванням і специфіки місцевого бізнесу і специфіки наповнення місцевого бюджету, а також історичних речей пов’язаних з тими чи іншими населеними пунктами, які входять в ОТГ»

Про це повідомили сьогодні, 28 липня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також поінформували: «Переглянути розпорядження Кабміну від 19 липня 2017 року щодо внесення змін до перспективних планів формування територій громад Вінницької, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Черкаської, Чернівецької областей можна за посиланням».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів