Українську військову частину в Артемівську штурмували бойовики на російському танку (оновлено)

11:10 20 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: інтернет-газета «Преса України»

Про це повідомили в п’ятницю координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук та сайт цього міста.

Міністерство оборони інформує сьогодні, 20 черваня, в повідомленні «Українські військові у м. Артемівськ відбили напад диверсійно-терористичного угруповання на військову частину»:

«В ніч, з 19 на 20 червня, протягом години озброєними бойовиками у кількості близько 50 осіб з використанням автоматичної зброї, підствольних гранатометів та снайперських гвинтівок було здійснено обстріл об’єктів військової частини Озброєння ЗС України, що у м. Артемівськ Донецької області. Крім того, нападники застосували одиницю бронетехніки, котра здійснила три постріли по будівлям військової частини.

Українські військовослужбовці вкотре успішно відбили напад бойовиків, максимально приділивши увагу безпеці мирних жителів, які проживають у розташованих поруч житлових будинках. Завдання було одне – мінімізувати застосування зброї у бік житлових будинків. Адже за повідомленням тимчасово виконуючого обов’язки командира військової частини, бойовики вели вогонь з боку мирних житлових кварталів, в тому числі з дахів і з квартир, підступно терористичними методами.

Під час бою отримав осколкові поранення лівої ноги сержант військової служби за контрактом. Він перебуває у медичному пункті військової частини. Стан здоров’я задовільний.

Отримавши безкомпромісну відсіч з боку українських військовослужбовців бойовики диверсійно-терористичного угруповання швидко розсіялись та втекли. Над КПП військової частини майорить Державний Прапор України».

Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук повідомляв сьогодні, 20 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «Минулої ночі терористи атакували військову частину в Артемовську. Українські військові відбили штурм. Одного військовослужбовця поранено, даних про втрати серед терористів немає».

Своєю чергою, інтернет-газета «Преса України» інформувала в п’ятницю в повідомленні «У Артемівську бойовики на російському танку штурмували танкову базу (ФОТО)»

«У Артемівську терористи Донецької народної республіки на російському танку штурмували українську танкову базу. Напад відбувся вночі і тривав близько години.

Терористи обстріляли базу з танка, але не змогли захопити військову частину. На даний момент частина перебуває під контролем української армії. Про це повідомляє своїм читачам «Преса України» з посиланням на сайт міста «06274.com.ua».

«Танк, який штурмував частину, під'їхав до неї вулицею Польовою і відходив нею ж. Стріляли по частині в районі автопарку. В результаті бойових дій пошкоджено будівлю АТП, вибито шибки в довколишніх будинках, гусеницями розбита дорога. На вулицях залишилися відстріляні гільзи», – пише видання.

«Схоже, під Артемівськом вдалося домовитися з командуванням танкової частини ... У кожному разі командира цієї частини шукати вже безглуздо. Думаю, він вже далеко. І він уже не бідна людина. Такі реалії ЗСУ. Система прогнила повністю», – йдеться в повідомленні, опублікованому Стрєлковим».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів