Українського прапорщика застрелили «самооборонці Криму» (оновлено, відео, трансляція з місця інциденту)

19:22 18 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: supercoolpics.com

Про це заявив у вівторок керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.


Відео: CrimeanOpenCh

Він написав сьогодні, 18 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» про сьогоднішній штурм українського фотограмметричного центру в Сімферополі:

«Один український військовослужбовець убитий (прапорщик К. – з етичних міркувань прізвище не називаємо), двоє – важко поранені. Інші військовослужбовці частини заарештовані.

Штурм проводив російський спецназ, його «підстраховували» бійці бандформування (т. зв. « самооборона»). Постріл на ураження був проведений з боку «самооборони».

Зараз кримські ЗМІ з посиланням на МВС Криму поширюють інформацію з точністю до навпаки. Нібито «один боєць самооборони загинула і двоє поранені в результаті стрілянини на вулиці в Сімферополі.

Стрільба з снайперської гвинтівки по бійцям самооборони велася з недобудованого будинку навпроти української військової частини». З приводу загибелі або поранення бандитів у нас інформації немає».

Натомість керівник медіа-центру Міноборони в Криму Владислав Селезньов повідомив у вівторок «Українській правді», що коли під час штурму українського фотограмметричного центру в Сімферополі отримав смертельне поранення український прапорщик, то, за його словами, «з вікон поблизу об'єкта працювали російські снайпери». За словами Селезньова, нападниками на об'єкт виявилися співробітники російського спецназу, а серед українських військових є, як мінімум, ще один поранений, до нього не пропускають «швидку допомогу».

«Українська правда» інформує про це в повідомленні «Журналісти Аксьонова повідомляють про смерть так званого бійця оборони», в якому йдеться:

«Журналісти видання «Кримінформ», яке пов'язане з незаконним головою Ради міністрів Криму Сергієм Аксьоновим, повідомляють про смерть так званого бійця самооборони на вулиці Кубанській в Сімферополі. За даними агентства, ще двоє «бійців» поранені. Видання, посилаючись на свої джерела, заявляє, що «бійці самооборони» постраждали від «стрільби зі снайперської гвинтівки», «яка велася з недобудованого будинку навпроти української військової частини».

Як повідомляв «Щоденний Львів», нападники на українську частину в Сімферополі вбили у ній прапорщика.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів