Українські прикордонники схопили чотирьох диверсантів, один із них – з Росії (відео, оновлено)

18:15 20 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Radiosvoboda.org

Прес-офіцер штабу АТО сектору «Б» Євген Силкін повідомив у суботу, що прикордонний наряд затримав чотирьох бойовиків так званої «ДНР», один із яких виявився громадянином РФ.

Прикордонники виявили та затримали на околиці населеного пункту Березове на Донеччині ворожу диверсійно-розвідувальну групу, яка здійснювала спостереження за позиціями українських військових. Групу бойовиків так званої «ДНР» у складі чотирьох чоловік розвідувальна група прикордонників виявила в лісопосадці та взяла в полон.

Під час проведення фільтраційних заходів було встановлено, що троє затриманих є громадянами України, ще один є громадянином Росії. В ході попереднього опитування затриманих було з’ясовано, що вони всі належать до так званих  збройних сил «ДНР» та їх завданням був збір даних за допомогою оптичних приладів позицій українських військових.

Під час особистого огляду у двох були виявлені військові квитки невизнаної республіки, де  бойовики знаходились на посадах розвідника-снайпера та старшого навідника. Про це повідомили сьогодні, 20 червня, на сайті Державної прикордонної служби України.

«Не припиняються обстріли позицій сил АТО російсько-терористичними військами на Донецькому напрямку. Не полишають спроб проникнути на підконтрольну Україні територію й диверсійні групи», – повідомив сьогодні, 20 червня, прес-офіцер штабу АТО сектору «Б» Євген Силкін, який також розповів, що, зокрема, напередодні пізно ввечері – прикордонний наряд затримав чотирьох бойовиків так званої «ДНР» поблизу Березового. 

Один із диверсантів виявився громадянином Російської Федерації. Євген Силкін також конкретизував:

«Під час виконання бойового завдання прикордонним нарядом в районі східної околиці населеного пункту Березове – в лісосмузі було затримано чотирьох осіб, які здійснювали спостереження з використанням оптичних приладів та збирали дані щодо розташування позицій сил антитерористичної операції. Під час попереднього допиту та перевірці документів з’ясувалося, що затримані є військовослужбовцями незаконних збройних формувань так званої «ДНР» та членами розвідувально-диверсійної групи.

У одного зі затриманих вилучили паспорт громадянина Російської Федерації. Всіх злочинців передано до територіального органу Служби безпеки України».

Прес-офіцер повідомив про це сьогодні, 20 червня, в ефірі телевізійного «5 каналу». Натомість у прес-центрі АТО розповіли в суботу такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«За минулу добу, 19 червня, підконтрольні російській владі незаконні збройні формування 72 рази порушували умови припинення вогню в зоні проведення АТО. При цьому застосовуючи 152-міліметрові гаубиці та реактивні системи залпового вогню «Град».

Найактивніше російсько-терористичні бандформування діяли в районі Донецька та на Луганщині. Там зафіксовано 38 та 16 обстрілів позицій українських військ відповідно. 

Окрім того, ворожі диверсійно-розвідувальні групи п’ять разів вступали в бій із нашими воїнами. Кожен раз, зазнавши втрат, вони відступали.

Вночі бандити близько 10 разів обстрілювали позиції наших військ. Зокрема, в районі Артемівська зі 152-міліметрових гаубиць та мінометів калібру 120 міліметрів декілька разів було обстріляно Зайцево, Курдюмовку, Кірово, Майорськ та Ленінське.

Також бойовики підступно обстрілюють Мар’їнку, Піски, Опитне й Красногорівку, біля Донецька, та низку інших населених пунктів вздовж усієї лінії розмежування сторін. Після опівночі на околицях селища Лебединське, що на підступах до Маріуполя, силами АТО було викрито та знешкоджено російсько-терористичну ДРГ».

Про це повідомили сьогодні, 20 червня, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів