Українські підрозділи в селищі Червоносільське все ще не вийшли з оточення (відео)

20:29 30 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: EPA/UPG

Про це повідомляє в суботу командир Добровольчого батальйону територіальної оборони «Донбас» Семен Семенченко.


Відео: Espreso.tv

Командир Добровольчого батальйону територіальної оборони «Донбас» Семен Семенченко повідомив сьогодні, 30 серпня, по телефону родичам оточених в селищі Червоносільське бійців батальйонів «Донбас», «Дніпро», «Світязь», «Херсон», а також 93-ї та 17-ї бригади:

«Відповідальним за відправлення гуманітарного конвою з вивезення поранених бійців, які потрапили в оточення, є Міністерство оборони. Згідно з домовленістю, досягнутою Президентом України для надання коридору для виводу бійців, що потрапили в оточення, було визначено час з 6:00 до 10:00.

Станом на 17:00 жодна машина гуманітарного конвою до бійців, які перебувають в оточенні в селищі Червоносільське, не прийшла. Інші машини, крім машин цього конвою, російські війська не пропускають. Пояснень 11-годинніцй відсутності конвою не дається».

Семен Семенченко також розповів, що о 16:00 позиції бійців, які перебувають в Червоносільському, стали обстрілювати з мінометів і снайперської зброї, тим самим примушуючи бійців здатися в полон. , псля цього представниками Міноборони було заявлено, що інцидент з російською стороною врегульований, і гуманітарна колона дійде до оточених бійців. Комбат також повідомив: 

«На даний момент ми знаходимося на збірному пункті бійців, що виходять з оточення. З ранку вийшло кілька невеликих груп, які забезпечені харчуванням і медичною допомогою.

Чекатимемо колону та бійців, що виходять. Зв'язку з командирами батальйонів, командувачів угрупованням і більшістю бійців немає».

Про це повідомляється сьогодні, 30 серпня, на сторінці Семена Семенченка в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», Президент України повідомив про домовленість щодо пропуску оточених українських бійців до основних сил АТО, російські танки обстріляли оточених українців попри домовленість пропустити їх до основних сил АТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів