У Феодосії морські піхотинці домовляються про евакуацію разом із технікою до Миколаєва (оновлено, відео)

15:22 21 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Konstantin Sova / facebook.com

Про це повідомив у п’ятницю заступник командира з виховної роботи Феодосійського окремого батальйону морської піхоти Ростислав Ломтєв.


Відео: ТСН.ua

Він повідомив сьогодні, 21 березня, «Українській правді», що командир батальйону Дмитро Дилятицький веде переговори з трьома представниками Чорноморського флоту Російської Федерації про виведення військ на материкову частину разом з технікою, й додав:

«Їх турбує питання недопущення розкрадання зброї. Предметом обговорення є кількість техніки і взагалі можливість її виведення.

Ми збираємося виходити і виводити війська. Питання поки до кінця не вирішені.

Є один з варіантів, що нам дадуть можливість на техніці вийти з людьми, які бажають продовжувати службу у збройних силах України. Орієнтовно це буде Миколаїв.

Я розраховую, що у нас готові піти близько 150 людей. Але що остаточна цифра буде відома після завершення переговорів.

Поки що йде підготовка майна. Над батальйоном – український прапор. Хоч, я так думаю, переговорний процес має якісь межі, ми з 28 числа давали можливість політикам вирішувати всі питання».

Відповідаючи на питання, чи готується евакуація родин, Ломтєв сказав, що поки питання відкрите. «У нас виникли складнощі. У двох наших жінок-військовослужбовців діти навчалися у Києві, виникли питання, що дітей викликали і сказали – ви кримчани, давайте на демобілізацію. Наша військовослужбовець збиралася виходити з батальйоном на материк, а дитині такі умови поставили», – обурився Ломтев.

«Багато людей опинилися в ситуації, що в Україні вони є поза законом, бо їхня частини захоплена, шляхи відрізані назад. Люди, які хочуть залишитись в українській армії, наштовхуються на такі складнощі», – додав він.

Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук написав сьогодні, 21 березня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Оперативні дані групи «Інформаційне Опір» з опору військ. В інформпросторі зараз гуляє маса домислів і чуток по тих частинах і кораблям ВМС України, які здалися ворогові. Повідомляємо точні дані на 12.00 (21 березня) .

У Донузлаві не здаються п’ять кораблів Військово-Морських Сил України: «Костянтин Ольшанський», «Кіровоград», «Черкаси», «Чернігів», «Вінниця». У Севастополі залишився один корабель під українським прапором – «Славутич».

У Феодосії українські морські піхотинці з ранку готуються до передислокації на материк. Ці приготування проводяться за узгодженням з Генеральним штабом Збройних Сил України.

Найбільш складна ситуація в 36-й бригаді. Тут, за деякими даними, частина особового складу вже перейшла на сторону окупантів або просто залишила місце служби. Частина військовослужбовців ще тримаються. Ситуацію в 36-й бригаді та інших частинах ми намагаємося прояснити».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів