Угода про асоціацію України з ЄС не буде підписана у Вільнюсі? – ЗМІ (доповнено)

20:32 20 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: newsru.ua

«Джерело, близьке до європейських дипломатичних кіл», повідомило інформаційній агенції «РБК-Україна», що таке рішення прийняте керівництвом Євросоюзу.

«РБК-Україна» інформує також сьогодні, 20 листопада, що це його джерело «не змогло дати прогноз щодо можливості підписання УА найближчими роками». Але водночас інформагенція нагадує, що сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров під час робочого візиту до Санкт-Петербурга на засідання Ради глав урядів країн СНД запевнив, що Київ розраховує на підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада.

Натомість агенція «Українські Національні Новини» повідомляє сьогодні, 20 листопада, що політолог і голова Громадянського комітету національного порятунку Павло Нусс назвав на своїй сторінці у facebook інформацію про те, що нібито, Президент Янукович відмовився підписувати Угоду про Асоціацію у Вільнюсі, інформаційною атакою з боку Росії при підтримці українських опозиційних ЗМІ. Дослівно ж політолог прокоментував її так:

«Штефан Фюле сьогодні після проведеної зустрічі з Віктором Януковичем залишив Україну з позитивним настроєм, при цьому зауважив, що залишився задоволеним прагненням Януковича посприяти прийняттю єврозаконів. Більш того, Микола Азаров також наголосив, що геополітичний курс України залишається не змінним. 

Причини для масової істерії відсутні. В ці дні, кожному з нас, треба обережно ставитися до будь-якої інформації, яка потрапляє в ЗМІ, тим паче по темі інтеграції, бо серед цієї інформації примутні й прококативні повідомлення з метою дезінформувати суспільство та наших західних партнерів. Це робиться з подачи Росії, і на жаль, за підтримки, більшості опозиційних ЗМІ».

Відтак Павло Нусс звернувся до представників опозиції з проханням зробити паузу в внутрішній політичній війні, яка є відвертою провокацією проти інтеграційного процесу. При цьому політолог стверджував:

«Мені стовідсотково відомо, що штаб однієї з опозиційних сил намагається переконати ЄС в недоцільності підписання угоди про асоціацію з владою Віктора Януковича. Ще раз повторюю, це є загравання з геополітичними амбіціями Путіна, вашими руками він намагається дестабілізувати ситуацію в нашій країні, та зірвати підписання угоди про асоціацію».

Тож не виключено, що й повідомлення про рішення керівництва Євросоюзу не підписувати у Вільнюсі угоду про асоціацію України з ЄС також не відповідає дійсності.

Як інформував «Щоденний Львів», «KyivPost» повідомив сьогодні з посиланням на дипломатичні джерела, що «Президент України Віктор Янукович, очевидно, сказав комісару Європейського союзу Штефану Фюле, що він не планує підписувати Угоду про асоціацію в Вільнюсі». За інформацією іншого джерела цього ж видання, «міністр закордонних справ Леонід Кожара сказав щось подібне Яну Томбінські, послу ЄС в Україні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів