Учасники погромів у Львові розмовляли суржиком (відео)

22:56 19 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Про це повідомив кореспонденту «Радіо Свобода» правоохоронець, який додав, що спецслужби нищили або ж вивозили важливі справи ще минулого тижня .

Львів оговтується від погромів у ніч на 19 лютого. Захоплені управління обласної міліції та прокуратури, погроми відбулись в СБУ, приміщенні суду, військовій частині, райвідділах міліції і міському управлінні, вкрадено зброю і випущено підозрюваних зі слідчого ізолятора. Спалено кримінальні справи. Один із працівників міліції розповів кореспонденту «Радіо Свобода», що спецслужби за тиждень до погромів нищили або ж вивозили важливі справи.

Галицький райвідділ міліції зранку – вогонь біля приміщення, обгорілі і цілком спалені кримінальні справи, викинуті крісла і комп’ютери, перекинуті міліцейські машини. Вигляд всередині не менш жахливий – розтрощені меблі у всіх кабінетах, немов пройшов ураган. Десь никають бомжі, але їх просять вийти, як, виявилось у цивільному одязі були замасковані кілька працівників райвідділу, які наважились прийти і оцінити ситуацію.

«Треба так вміти, щоб так докеруватися у державі. Чому райвідділ став жертвою? Мабуть, у людей просто гнів накипів і гостро люди з ненавистю реагують на все, що стосується держави, виконавчої влади. На мою думку, все те, що викинули, треба знищити, бо витік службової інформації матиме вислід. Невідомо хто може ними скористатись, там є свідки, які можуть бути наслідки...» – каже працівник райвідділу.

Немає зброї і справ  

У Галицькому райвідділі, як і в інших і міському управлінні, розбиті кімнати, де зберігалась зброя, а це пістолети Макарова, пневматична зброя, набої. Все вкрадено. Розгромили і підпалили невідомі особи приміщення Франківського суду, згоріли всі справи і зникла печатка.

«Чи це була спецоперація вночі? Ще тиждень тому окремі спецслужби, не називатиму які з певних міркувань, знищили справи. В управлінні в окремих кабінетах теж. Гадаю, що це була добре координована дія вночі», – говорить правоохоронець.

Ситуація у місті неконтрольована, як і загалом по області, виникають стихійні погроми. Міліціонери з міського управління виносять техніку і документи, які ще вцілілі.

Ніхто не дає гарантій, що не відбудуться погроми в інших державних установах, зокрема в судах.

Добровольці, які охороняли приміщення обласної прокуратури від мародерів, говорили кореспонденту «Радіо Свобода» про те, що вночі відбулись провокації.

«Це провокації. Ми сюди прийшли вже з ранку і виводили молодих людей у масках і касках, вони говорило «суржиком». Це були спеціально організовані погроми у Львові», – каже активіст.

По медичну допомогу після нічних погромів у Львові звернулись близько 30 людей – це активісти і солдати. Про це повідомляє сьогодні, 19 лютого, коеспондент «Радіо Свобода» Галина Терещук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів