У ЗМІ запустили «качку» про зрив підписання Угоди про асоціацію

09:05 31 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: uainfo.org

«Якщо інтернет не дає достатньої інформації про «експерта», що ж це за експерт?»

Політолог, доктор історичних наук, професор кафедри політології Національного університету «Києво-Могилянська академія» Олексій Гарань розмістив учора ввечері на сайті «UaInfo.org» повідомлення:

«Сьогодні кілька разів почув з хвиль радіостанцій, а потім і прочитав в державному «Укрінформі» про те, що «Антикомуністична кампанія може зірвати підписання Угоди про асоціацію – експерт ЄС».

Прізвище мені невідоме, та й представили його як «спеціального громадського спостерігача ЄС». Щось дивне. Заліз в Інтернет. Пошук видає тільки італійського сценариста Массімо де Ріта. Подзвонив у Голос.ua, який першим дав цю інформацію. Ні, це не сценаріст. Це – якийсь блогер. Інакше кажчи, приватна думка. А у нас це поширено вже як серйозне повідомлення. Гадаю, що все це інспіровано.

Журналісти (а тим більше відомих ЗМІ!), не посилайтесь, будь ласка, на невідомих «експертів». Перевіряйте, хто цей «експерт» і наскільки вагома його думка. Гугл – це найменше, що можна зробити. Якщо інтернет не дає достатньої інформації про «експерта», що ж це за експерт?»

Як інформував «Щоденний Львів», ЄС прийматиме кінцеве рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада. Про це в Брюсселі заявив начальник Департаменту країн Східного партнерства та Європейської служби зовнішньої дії Дірк Шубель.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів