У Слов’янську звільнено з полону пілота гелікоптера, – Міноборони

13:59 5 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uainfo.org

Про це повідомляє в понеділок прес-служба військового відомства.

У сьогоднішньому повідомленні прес-служби Міноборони «Льотчика Мі-24, захопленого сепаратистами поблизу Слов’янська 2 травня, звільнено з полону» розповідається:

«Льотчика вертольоту Мі-24 Збройних Сил України капітана Євгена Краснокутського, який в ніч на 2 травня здійснював повітряне патрулювання в районі Слов’янська та був збитий сепаратистами, звільнено з полону. На даний час офіцер перебуває у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Стан його здоров’я лікарі характеризують як задовільний. Також у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону знаходяться тіла п’яти пілотів, які загинули внаслідок обстрілу бойовиками вертольотів Збройних Сил України, три із них проходять ідентифікацію.

Нагадаємо, що у ніч на 2 травня в районі міста Слов’янськ Донецької області було збито два вертольоти Мі-24 Збройних Сил України, які здійснювали повітряне патрулювання у визначеному районі. Бойові машини було збито невідомими особами з використанням переносних зенітних ракетних комплексів (ПЗРК). В результаті обстрілу декілька військовослужбовців Збройних Сил України загинуло, один отримав поранення.

Крім того, пострілами зі стрілецької зброї було пошкоджено вертоліт Мі-8 армійської авіації Збройних Сил України. В цьому випадку жертв немає, поранено одного військовослужбовця. Факт використання проти Збройних Сил України ПЗРК яскраво засвідчив, що проти військовослужбовців на Донеччині діють далеко не «мирні протестувальники», а добре підготовлені та озброєні професійні диверсійні групи, які шляхом здійснення терористичних актів та диверсій намагаються дестабілізувати обстановку. При цьому жоден із нападників не задається питанням, що в результаті їхньої діяльності гинуть та отримують поранення люди, стають сиротами діти.

Подібна поведінка притаманна або військовим іншої країни, які діють проти ворога, визначеного їм керівництвом, або найманцям з чималим досвідом, які готові діяти проти будь-кого за винагороду». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів