У Слов’янську знищено три блокпости російських диверсантів (відео)

13:37 24 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Про це повідомляє у четвер прес-служба МВС.


Відео: «Chat lanin»

У сьогоднішньому повідомленні прес-служби МВС стверджується: «У ході проведення антитерористичної операції, підрозділами МВС та МОдеблоковані і знищені 3 блокпоста незаконних збройних формувань в північно-східній частині міста Слов'янська Донецької області. Під час бойового зіткнення до 5 терористів було знищено. З боку учасників АТО один боєць отримав поранення».

Натомість, як передає у четвер «Українська правда», Міноборони повідомляє, що у ході проведення антитерористичної операції були поширені листівки, в яких населення закликають дотримуватися спокою, по можливості не залишати свої будинки, не відпускати дітей без нагляду батьків на вулиці міста, не піддаватися на провокації і не виконувати злочинні накази представників самопроголошеної незаконної влади. За інформацією з джерел в Антитерористичному центрі, самопроголошений мер Слов'янська Пономарьов оголосив про «розстріл на місці кожного, у кого буде виявлена ця листівка».

«Українська правда» також цитує у четвер пояснення  на брифінгу в антитерористичному центрі речника СБУ Марина Остапенко, за словами якої, в СБУ констатують надважкі умови для проведення антитерористичної операції у Слов'янську. Вона також розповіла:

«Перестрілки влаштовують групи сепаратистів і незаконних бандформувань, які продовжують тероризувати місцеве населення. Наразі впливу на них немає.

У Слов'янську зараз ситуація не контрольована. Головна причина цього – дуже важко проводити антитерористичну операцію і стабілізувати ситуацію, коли частину місцевого населення використовують сепаратисти.

Ми можемо почати діяти, стріляти або бомбити, але ми не хочемо жертв серед мирного населення. Тому ми вкотре просимо мирних громадян не ставати живим щитом між нами і терористами».

Остапенко також нагадала розповідь десантника 25-ї бригади ВДВ про те, коли у Словянськ зайшла техніка, під неї почали кидатися жінки а потім вони почали кидати дітей.

«Зараз ми оприлюднимо фрагмент розмови терористів стосовно загиблого депутата Рибака. Послухайте будь-ласка, кого ви підтримуєте», зазначила речник СБУ.

Як повідомляв «Щоденний Львів», до Слов'янська стягується українська бронетехніка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів