У Росії з'являються нові диверсійно-розвідувальні групи, які, очевидно, вторгнуться в Україну, – експерт

21:56 30 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 10top.com.ua

Про це повідомив у вівторок, підбиваючи підсумки 30 вересня, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у вівторок коментувати підсумки 30 вересня традиційно для нього – «з поганого: 

1. Рівно 11 років тому, 30 вересня 2003 року, Росія спробувала вкрасти шматок території України, почавши будувати дамбу від свого Краснодарського краю до українського острова Тузла. Метою було «приєднання» острова до РФ.

Мовляв, до 1925 року Тузла була частиною Таманського півострова, а стала островом в результаті сильного шторму. Віддавайте назад. 

Тоді обійшлося без збройного конфлікту. Але така логіка процесу: якщо одна держава розкрила роток на територію іншої – свою пащу вона вже не закриє доти, поки не отримає по зубах. Що, власне, ми сьогодні й спостерігаємо. 

Найстрашніша помилка – не робити висновків з уроків історії. Чим би не закінчилася нинішня кривава епопея з російською агресією – треба про це пам'ятати щохвилини. 

Жахлива економічна ситуація, соціальні проблеми та інше не слугують виправданням для відсовування армії на задній план. Інакше – вкрадений Крим і палаючий Донбас. 

2. Росія продовжує стягувати до кордонів з Україною війська. З'являються нові штатні диверсійно-розвідувальні групи російського спецназу, які завтра явно будуть вже на території України. 

Сьогодні вранці ми отримали інформацію про перекидання до самого кордону російських ракетних комплексів. Спочатку наші джерела повідомили про те, що це – оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК). Після перевірки виявилося, що росіяни біля кордону розташували батарею тактичних комплексів «Точка-У». 

Задум ясний. З обладнаних позицій поблизу н.п. Петровка Ростовської області запуск ракет можливий хіба що по цілях на території, контрольованій терористами. Це означає, що росіяни як і раніше будуть знищувати будинки мирних жителів на Донбасі, при цьому дико волаючи, що це – «злочини українських військових». 

Із хорошого: 

1. У Слов'янську місцеві активісти заблокували міськвиконком, протестуючи проти призначення заступниками мера В.Радченка й депутата від ПР В.Ляхова. Активістів підтримали бійці добровольчого батальйону «Січ». 

До слова, це той самий Радченко, який був начальником міліції в Криму перед закінченням диктатури Януковича. Товариш вдало здав з потрухами кримську міліцію російським окупантам в березні цього року, а потім втік на свою батьківщину – в Слов'янськ, щоб гадити Україні тут, вже на посаді заступника мера. Круто, нічого не скажеш. 

Ці події відбулися саме після публікації звіту групи «ІС» про «звільнені території», де ми вказали на актуальнеу загрозу «спливання» старих кадрів на посадах місцевого рівня. Але якщо місцеві патріоти протистоять цій гидоті – отже, не все втрачено. 

До слова, дізнавшись про події в місті, подзвонив активістам Слов'янська. Вони кажуть: Радченко і Лях – це верхівка айсберга, це болото ще чистити й чистити. І зізнаються: якби не хлопці з батальйону «Січ», то їм би сьогодні довелося туго – місцеві правоохоронці за Радченка вб'ють і не здригнуться.

Тримайтеся, хлопці, ваш фронт – не менш важливий, аніж передова. Удачі вам! 

А владі – питання: може, нам варто очікувати повернення Януковича в крісло президента, чи хтось «нагорі» нарешті почне протистояти «воскресінню» покидьків від минулої влади? 

2. Національна гвардія отримала 100 одиниць нової техніки, в плані – закупівля ще 500. Серед закупленої техніки – вантажні автомобілі, бронемашини «Кугуар» і «Спартан», броньовані «КрАЗи». Також Кабмін обіцяє, що всі військовослужбовці Нацгвардії будуть забезпечені зимовим одягом до 10 жовтня. 

Стосовно техніки коментарі зайві – у військах із перших днів конфлікту спостерігається її гостра нестача, а тому 100 одиниць – це вже успіх. А ось із приводу готовності до зими аплодувати рано.

До цього і Міноборони клятвено також обіцяло до 10 жовтня провести повну підготовку військ до холодів. Спираючись на наші дані по поточному процесу, можна виразити сумніви в тому, що це реально. 

Утім, подивимося. Якщо процес підготовки до зими буде зірваний – гріш ціна всім розповідям військово-політичного та військового керівництва про якісь позитивні зміни в Міноборони. Це означатиме, що вичищати ці авгієві стайні ніхто й не брався. 

3. Парламентська асамблея Ради Європи більшістю голосів відхилила пропозицію Росії до резолюції ПАРЄ, яка мало підкреслити «активізацію нацизму» в Україні. Простіше кажучи, ПАРЄ послала за відомою адресою російську депутатша Казакову, яка з піною у рота що вимагала висловити «занепокоєність активізацією підтримки неонацистських організацій» в Україні. В Європі недозрозуміли прагнення ораторки з нацистської держави, посланця двійника Гітлера на прізвище Путін, звинуватити в «нацизмі» жертву путінської агресії в особі України».

Дмитро Тимчук написав це сьогодні, 30 вересня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів