У референдумі за єдність Донбасу з Україною взяли участь близько 2,5 мільйона громадян

23:12 11 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН.ua

Про це повідомили в неділю в комісії з організації цього заходу.

Сьогодні, 11 травня, в тих населених пунктах Донецької й Луганської областей, де відбувалося в неділю територіальне опитування громадян із питань приєднання до Дніпропетровської області, проголосували, як повідомили «Радіо Свобода» в комісії з організації заходу, близько двох мільйонів людей. Зокрема, за попередніми даними комісії, в Луганській області в опитуванні взяли участь понад 975,6 тисяч людей, у Донецькій – 1 мільйон 467 тисяч.

Керівник комісії Михайло Лисенко уточнив, що це ще неповні дані, не всі дільниці наразі відзвітували про кількість учасників. Як інформують у комісії, як і планували, голосування відбувалось на Донеччині – в Дебальцевому, Єнакієвому, Ясинуватій, Авдіївці, Волновасі, Новоазовську, а також Луганщині – Алчевську, Стаханові, Брянці, Сіверськодонецьку, Рубіжному, Кремінній, Старобільську, Сватовому тощо.Загалом працювало понад 40 виборчих дільниць, також діяли пересувні скриньки для голосування.

Раніше в Луганській і Донецькій області близько 100 територіальних громад висловилися за приєднання до Дніпропетровщини: комісія отримала від них копії звернень до Верховної Ради України про внесення змін до відповідних нормативних актів і зміни адміністративно-територіальної підпорядкованості. Одночасно в деяких частинах Донецької й Луганської областей, які нині контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка», в неділю намагалися провести незаконні «референдуми» щодо «незалежності» цих територій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів