У псевдорефередумі про долю Криму взяли участь близько 30% його жителів, – екс-лідер Меджлісу (відео)

21:08 16 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Заявивши про це в неділю, лідер кримських татар запевнив, що не голосували 99% із них.


Відео: «Телеканал новин «24»

Екс-глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив сьогодні, 16 березня, в коментарі інформагенції «УНН»:

«Якщо десь когось із кримських татар і помітили на виборчих дільницях, то це поодинокі випадки.  Ось, наприклад, я спілкувався із товаришами у Бахчисараї. Так мені сказали, що там максимум проголосували 30% людей. Хоча офіційно оголошують про 64% явки. 

У Білогорському районі – там також у межах 30%. Тому як і хто голосує на цьому «референдумі», певно що не має ніякого значення. Оскільки офіційно показують ту цифру, яку потрібно.

Справа не лише у кримськитх татарах та їхньому бойкоті «референдуму». Справа у загальній явці населення.

Представники Меджлісу побували на багатьох виборчих дільницях у Криму і кажуть, що явка населення в межах 30%. Можливо десь у містах, де більше російськомовного населення, таких як Керчь, явка і становить до 50%. Проте це сумнівно. Адже навіть тоді, коли відбуваються вибори до місцевих органів влади і спалахують пристрасті, то й тоді явка на вибори десь у межах 52%.

Загальна явка населення по Криму, а тим більше у районах, де мешкає багато кримських татар, не може становити 70%. Коли бойкот референдуму, оголошений кримськими татарами, – це понад третина населення, то казати про явку у 70% – це вже смішно.

Але прогнозувати щось на завтра – дуже важко. Поки що ситуація досить напружена».

Тим часом «Українська правда» інформує в неділю, що «Кримський республіканський інститут політичних та соціологічних досліджень» оприлюднив увечері 16 березня «дані екзит-полу», згідно з якими за приєднання Криму до Російської Федерації нібито проголосували сьогодні 93% його учасників. Але водночас «Українська правда» нагадує:

«Як відомо, кримська влада дозволила проводити опитування лише одній організації, але жодних відомостей про таку організацію, як «Кримський республіканський інститут політичних та соціологічних досліджень», немає».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів