У погодженому Меркель та Олландом у Києві плані немає ні про НАТО, ні про асоціацію з ЄС, – нардеп

15:28 6 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: president.gov.ua

Народний депутат Сергій Лещенко повідомив у п’ятницю: «Щойно мав нагоду говорити з представником американської адміністрації, який бачив на власні очі план Меркель-Олланда, який після погодження з Порошенком поїде в Москву. Цитую дослівно: «В плані, погодженому Меркель та Олландом у Києві, який тепер буде обговорюватися в Москві, немає ні про НАТО, ні про асоціацію України з Євросоюзом».

Як інформував «Щоденний Львів», французьке видання «Le Figaro» повідомило з посиланням на власні джерела, що план Ангели Меркель і Франсуа Олланда щодо врегулювання конфлікту на Донбасі передбачає позаблоковість та федералізацію України. натомість народний депутат Сергій Лещенко написав сьогодні, 6 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Маленький комент щодо нейтрального статусу України в плані Меркель-Олланда. Про це написала французька «Фігаро». Щойно мав нагоду говорити з представником американської адміністрації, який бачив на власні очі план Меркель-Олланда, який після погодження з Порошенком поїде в Москву.

Цитую дослівно: «В плані, погодженому Меркель та Олландом у Києві, який тепер буде обговорюватися в Москві, немає ні про НАТО, ні про асоціацію України з Євросоюзом. Таке враження може складатися з публічного виступу Олланда, що він вважає недоцільним участь України в НАТО. Але цього немає в плані Меркель-Олланда-Порошенка».

«Щоденний Львів» інформував також, що «The Wall Street Journal» повідомив з посиланням на неназваного західного чиновника, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд відкинули пропозицію Путіна про надання сепаратистам більшої території та автономії й летять до Москви зі своєю контрпропозицією, а заступник голови адміністрації Президента України Валерій Чалий запевняє, що Ангела Меркель і Франсуа Олланд не привозили Петрові Порошенку пропозиції Путіна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів