У Москві опублікували «звернення Януковича» зі закликами до сепаратизму й спротиву українській владі (відео)

11:36 28 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Андрій Поліковський / iPress.ua

Про це йдеться в сьогоднішній публікації російської інформаційної агенції «ИТАР-ТАСС».


Відео: «Телеканал новин «24»

Російська інформагенція «ИТАР-ТАСС» опублікувала сьогодні, 28 березня, за її словами, «звернення Януковича до українського народу», в якому зокрема мовиться: «Як президент, який з вами думками і душею, закликаю кожного розсудливого громадянина України – не дайте самозванцям вас використовувати! Вимагайте проведення референдуму про визначення статусу кожного регіону у складі України».

У «зверненні Януковича» стверджується також, що «лише всеукраїнський референдум, а не екстрені дострокові вибори президента можуть значною мірою стабілізувати політичну ситуацію і зберегти суверенітет та цілісність України», натомість, за його словами, «внесені в законодавство антиконституційні зміни, в тому числі й про вибори президента України виключають можливість чесних виборів, коли б вони не відбулися».

«Усе, що відбувалося і відбувається в останні місяці в Україні», у «зверненні Януковича» названо «збройним державним переворотом, який був здійснений опозицією зброєю терористичних угруповань за повної підтримки деяких Західних держав». Відтак у «зверненні Януковича» стверджується:

«Абсолютно логічно, що протест, який розгоряється на Південному Сході України – це природна реакція густонаселеного промислового краю на озброєний державний переворот. Самозванці не мають мандату довіри українського народу, не мають права позбавляти кожного громадянина України його права голосу, шляхом внесення антиконституційних змін до законодавства, в тому числі й про вибори президента.

Анархія, ця вулицях нашої країни, не має нічого спільного з демократією. Нехай хоч одна західна держава назве демократичними кроки, що вживаються нинішніми «управлінцями».

Не думаю, що хто-небудь з європейських чиновників високого рангу публічно визнає нормальним розстріли та грабежі на вулицях їх держав, коли терористи називаються активістами, яким дозволено безкарно вбивати і грабувати людей. Нинішня так звана влада прийняла пакет законів, прямо порушують Конституцію України.

Ці закони були прийняті під тиском «майдану». Над багатьма народними депутатами і їх сім'ями відбувалися акти насильства, не кажучи вже про постійні погрози».

У «зверненні Януковича» також стверджується, що просить з'їзду «Партії регіонів» зняти з нього повноваження почесного голови партії і виключити його з неї. Як бачимо, «зверненням Януковича» російська інформагенція «ИТАР-ТАСС» фактично провокує заворушення в усіх областях України, аби Кремль ввів до них війська для «захисту населення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів