У Львові вшанували полеглих під час Революції Гідності й війни на сході України (відео, оновлено)

20:40 21 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

На Личаківському кладовищі поклали квіти до могил та запалили лампадки.

ї

«У Львові на Личаківському цвинтарі молитвою і покладанням квітів на могили вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні, які поховані на Алеї Героїв – Андрія Дигдаловича, Юрія Вербицького, Богдана Ільківа, Володимира Бойківа, також воїнів АТО, з них більшість були на Майдані. Майданівець Мар’ян Гаврилів, якого жорстоко побили й затримали беркутівці, коли він фотографував, закликав владу пам’ятати Героїв Небесної Сотні, дбати про їхні родини, підтримувати постраждалих на Майдані», – повідомили сьогодні, 21 листопада, «Радіо Свобода». Натомість у прес-службі обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі міської ради розповіли в суботу «Щоденному Львову»:

«У суботу, 21 листопада, керівництво області та міста, представники громадських та волонтерських організацій вшанували пам'ять загиблих героїв Небесної сотні та учасників АТО. На полі почесних поховань на Личаківському кладовищі поклали квіти та запалили лампадки на могилах тих, хто загинув під час Революції Гідності та під час проведення антитерористичної операції. Опісля на могилі загиблих Героїв Небесної сотні священники відслужили чин панахиди.

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи і другої річниці початку Революції Гідності, у Львові відбулися пам’ятні заходи. Сьогодні, 21 листопада, на Личаківському кладовищі поклали квіти до могил загиблих під час Революції Гідності й АТО. Опісля присутні помолилися за душі загиблих за волю України. 

Представники громадських організацій, очільники міста й області та усі небайдужі мешканці Львова поклали квіти та запалили лампадки на могилах осіб, які загинули під час Революції Гідності, борців за волю України та могилі генерала Сергія Кульчицького на полі почесних поховань №67. Опісля відбувся чин панахиди за загиблими. Далі всі перейшли до могил загиблих в АТО на поле почесних поховань №76, де після покладання квітів молилися за загиблими.

Нагадаємо, заходи продовжаться біля пам'ятника Тарасові Шевченку, де о 14.30 відбудеться екуменічна молитва та всенародне віче. А завтра, 22 листопада, на проспекті Свободи буде організовано мистецьку виставку «Художник на Майдані: минуле і сьогодення».

На середу, 25 листопада, заплановано проведення конференції «Залучення громадянського суспільства в процеси децентралізації». Організатори закликають львів’ян не бути байдужими й долучитися до заходів з відзначення Дня Гідності та Свободи і другої річниці початку Революції Гідності».

Своєю чергою, тележурналісти повідомили сьогодні, 21 листопада:

«На Личаківському кладовищі, де поховані загиблі активісти, священики відслужили панахиду, містяни ж поклали квіти до могил майданівців. Вшанувати пам'ять загиблих прийшли їхні родичі, учасники боїв на сході та небайдужі.

Родичі загиблих активістів кажуть, що бажають одного: щоб злочинці врешті були покарані, а українці не забували про Небесну Сотню, яка пожертвувала життям за краще майбутнє України. 

МАатір загиблого активіста Андрія Дигдаловича, Лідія Дигдалович, розповіла: «Все згадується мені. Як він їхав, як останній раз пішов. Я його запитала: "Андрійко, тобі страшно?». Він знизив плечима. Кажу: «Не бійся, я буду молитися за тебе". Він казав, вже в четвер повернеться додому, а в четвер його вбили".

Активіст Євромайдану Мар'ян Гаврилів згадав: «У час Майдану, в час Революції Гідності, я брав участь з листопада до 22 січня. Допоки "Беркут" мене не побив. На даний момент я санінструктор на передовій, на Луганщині. Я вірю, і всі ті солдати, які є на передовій, ми зробимо те, що повинні зробити, ми дістанемо, виборемо Незалежність».

Про це розповіли в суботу на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів