У Львові відкрили пам’ятний знак полеглим десантникам (відео)

21:42 2 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У військовій частині 80-ї окремої аеромобільної бригади на вулиці Стрийській, 88 урочисто відзначили 23-тю річницю Високомобільних десантних військ.

Десантники львівської 80-ї окремої аеромобільної бригади відкрили сьогодні, 2 серпня, у своїй військовій частині на вулиці Стрийській, 88 пам’ятний знак полеглим десантниками на честь загиблих побратимів. Присутніх на заході зокрема привітав міський голова Львова Андрій Садовий, який зазначив:

«Українці завжди були, є і, я думаю, будуть мирною нацією. Ми завжди сильні духом. Ми не нападали ніколи на чужі території. Ми не вбивали жінок та дітей. Ми завжди з честю захищаємо свою рідну землю.

Останні два роки, напевно, є найбільш трагічними в історії України в цьому столітті. Ми не знаємо, якою буде завтрашня ситуація в світі та в Україні. Сьогодні світ занадто крихкий. Якщо ти хочеш спати спокійно, ти маєш мати силу, маєш мати сильну армію. 

Враховуючи сьогоднішню геополітичну ситуацію в світі, я переконаний, що кожен здоровий чоловік повинен вміти володіти зброєю, повинен вміти захистити себе, свою сім`ю, своїх рідних. Я переконаний, що наша держава повинна перейти до професійної армії – навчені, вишколені і адекватно матеріально забезпечені, щоб кожен солдат, сержант, офіцер мав гідну, високу заробітну платню. 

Ми всі з вами чекаємо на той день, коли наступить мир. Важко мати перемогу, коли в нас в країні всередині є дуже багато негараздів. Ми говоримо про боротьбу з корупцією, але вона є. Ми говоримо про ефективне управління, але його нема. Ми говоримо про децентралізацію, але пропонуємо приймати рішення, які навпаки – роблять більш централізованою нашу країну. Ми дуже багато говоримо, але мало робимо. 

На сьогоднішній день місто Львів, Львівська міська рада вважає своїм пріоритетом допомогу тим сім`ям і тим хлопцям, які проходять війну. Це не є АТО, це є війна. Чим скоріше ми будемо говорити правду один одному, тим більше нас буде поважати світ. 

Кожна родина, яка живе у Львові, яка втратила годувальника, яка має важкі житлові умови, має отримати від міста помешкання. Ми почали такий будинок будувати. Кожна родина, яка має бійця, який отримав важкі поранення, отримав каліцтво, отримає від міста помешкання.

Якщо хлопець сирота, в нього нема ні тата, ні мами, ми підставимо плече, ми дамо йому можливість, де мешкати. Це наш священний обов`язок.

Я би хотів, щоб така сама програма була у всіх містах нашої держави. Всі хлопці, які пройшли зону бойових дій, повинні мати захист і підтримку не тільки словесно, вони повинні мати чітку матеріальну підтримку.

Держава повинна зробити чітку програму, яка би уможливила для тих хлопців, які пройшли бойові дії, на довготерміновій перспективі отримати від держави кошти, щоб забезпечити себе і свої сім`ї житлом. Тоді буде повага і підтримка. 

Я хочу сьогодні ще раз вам подякувати за вашу мужність, за вашу відвагу. Ви є гордість міста Львова. Ви є гордість нашої України. Слава українським десантникам! Слава Україні!». Також було оголошено наказ про нагородження військовослужбовців, які загинули та нагороджені посмертно.

Про це повідомили сьогодні, 2 серпня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради. Натомість інтернет-видання «Gazeta.ua» розповіло в неділю: 

сьогодні, 2 серпня, з нагоди Дня Високомобільних десантних військ, у Львові відкрили пам'ятний знак на честь загиблих в АТО десантників. Захід відбувся на території 80-ї аеромобільної бригадина вулиці Стрийській.

Для вшанування пам'яті загиблих воїнів зібралися їх сім'ї, близькі, бойові побратими, волонтери та керівництво міста і області. Після хвилини мовчання до присутніх звернувся командир частини Володимир Шворак: «Почуття обов'язку, відвага, професіоналізм, стійкість – усі ці якості українські десантники показали у війні на Донбасі. Вони завжди були на передових позиціях, виконували завдання на найбільш загрозливих напрямках. Вони стали символом мужності і відваги. На жаль, жодна війна не обходиться без жертв, тому нинішнє свято має для нас гіркий присмак. 90 воїнів нашої бригади поклали життя за збереження цілісності і суверенітету нашої держави».

«Невимовно жаль, що не всі воїни повернулись з поля бою живими. На жаль, ця неоголошена, але така реальна війна, приносить багато болю в українські родини. Ми в неоплатному боргу перед кожним, хто заплатив життям за свободу України. І в пам'яті українського народу назавжди закарбується мужність та героїзм військових, які, нехтуючи собою, борються за Україну, які ціною власного життя рятують побратимів на полі бою», – заявмв голова обласної ради Петро Колодій.

Керівники області пообіцяли Допомогу та підтримку сім'ям загиблих та поранених бійців АТО. У Львові вже зводять будинок, помешкання в якому отримуватимуть воїни війни на сході Україні.

Ключі від двокімнатної квартири сім'ї бійця,що воює на Сході, сьогодні вручив забудовник. Військове керівництво зачитало наказ про нагородження загиблих військовослужбовців посмертно.

Голова Центру військового капеланства, отець Степан Сус, освятив пам'ятник та помолився разом із присутніми. Опісля відбулося покладання квітів до меморіальної плити з іменами загиблих героїв.

Про це повідомили сьогодні, 2 серпня, в київськоик інтернет-виданн «Gazeta.ua». Натомість на сайті «ngo.donetsk.ua» розповіли в неділю:

«Уже другий рік поспіль в Україні День високомобільних десантних військ відзначається врозріз зі стереотипами. Через війну на Сході у десантників – жодних хмільних купань у фонтанах та гучних вечірок. Військові зізнаються, вже вдруге цей день відзначають зі сльозами на очах.

80-та  окрема аеромобільна бригада зі Львова зі самого початку – в зоні АТО. Ці військові пройшли Слов’янськ, тримали оборону луганського аеропорту, були в Щасті та інших містах.

Дороги Донбасу вже перераховують як свої, знані. За весь час АТО 92 десантники полягли в боях, це не рахуючи тих, хто вважається зниклим безвісти.

Сьогодні у Львові відкрили пам’ятник полеглим побратимам, де викарбували всі імена тих, хто не помер і пішов у небо. Мовчазне покладання квітів, ледве стримані сльози і посмертні нагороди – так сьогодні відзначили професійне свято львівські десантники.

На відкриття пам’ятника прийшли родичі загиблих бійців, а церемонію відкриття супроводжував колектив «Піккардійська терція». Разом із місцевою владою та меценатами, завдяки яким стало можливе зведення пам’ятника десантники вшанували пам’ять полеглих бійців».

Про це повідомили сьогодні, 2 серпня, на сайті «ngo.donetsk.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів