У Львові протестували проти спонсора фестивалю «Alfa Jazz Fest» – російського «Альфа-Банку» (відео, оновлено)

23:04 27 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті інфоаційної аекнції «Вголос»

Щоправда, багато хто зауважують, що в центрі міста офіційно працюють філії з півдесятка інших російських банків.

Сьогодні, 27 червня, у Львові громадські активісти закликали всіх прийти на протест проти фестивалю «Alfa Jazz Fest». Головною причиною став його спонсор – російський Альфа-Банк.

Як стверджують організатори протесту, «це плювок всім львів’янам». Громадські активісти заявили: «Запрошуємо всіх, хто має гідність, щоб сказати НІ піару на крові, Ні святам від окупанта. Геть «Альфа-банк» зі Львова!».

Щоправда, для багатьох людей виникає запитання – а чому саме на цей фестиваль та на цей банк поклали око борці з російським імперіалізмом, якщо в центрі міста офіційно працюють філії з півдесятка російських банків. Про це повідомили сьогодні, 27 червня, на соціальному порталі «Страйк». Натомість «Телеканал новин «24» розповів у суботу:

«У Львові пікетували фестиваль «Alfa Jazz Fest». Активісти протестують проти головного спонсору заходу – російського «Альфа-банку».

Вони перевдягнулись у ведмедів та принесли лопату з млинцями і попрямували до сцени фестивалю. При цьому активісти вигукували: «Ми не проти джазу, а проти Альфи». 

Гості фестивалю неоднозначно сприйняли таку акцію. активістки Ілона Карпенко і Наталя Яцишин розповіли: «Ми не маємо нічого проти джазу у Львові, ми маємо виступаємо проти його спонсорів. Люди повинні розуміти, що нас купують музикою, — це фестиваль фінансований окупантом та агресором». 

Про це повідомив сьогодні, 27 червня, «Телеканал новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів