У Львові «поховали» відділення «Альфа-банку» (відео, оновлено)

22:14 1 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Для флешмобу використали жалобні вінки й труну.

Сьогодні, 1 лютого, у Львові відбувся «флешмоб-реквієм» з приводу закриття кількох відділень «Альфа-банку», який має російських власників. повідомив. Про це повідомив координатор руху «Бойкот» російських товарів у Львові» Олег Радик.

А напередодні він анонсував: «У зв’язку зі закриттям російською «Альфа-груп» кількох відділень свого банку, у Львові буде урочисте траурно-веселий флешмоб прощання з частинкою окупанта, приурочене до спроби поглинути агресорами «Укрсоцбанк». Економічний злочин відбувається за потурання НБУ і особисто Валерії Гонтаревої».

Сьогодні ж активіст поінформував, що акція на вулиці Грушевського, 20 відбулася, й розмістив фото з «похорону». За словами Радика, для флешмобу було використано траурні вінки, труну та інші речі, зокрема маску Путіна.

Учасники акції обклеїли відділення плакатами з написом »Банки кривавих грошей, забирайтеся з України!» До акції також долучилися ГО «Самооборона львівського Євромайдану», ГО «Варта», «Народна самооборона Львівщини» та інші. Олег Радик розповів це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

Як повідомлялося в січні, холдингова компанія «ABH Holdings S. A.» («ABHH»), яка опосередковано володіє 100% акцій «Альфа-банку», підписала угоду з італійською UniCredit Group про передачу 100% акцій ПАТ «Укрсоцбанк» в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%. Структура угоди передбачає, що «UniCredit Group» передасть свій пакет акцій компанії «ABHH» в обмін на знову випущені акції, що відповідають частці володіння «ABHH» 9,9%.

У серпні 2015 року «Альфа-банк» і «Укрсоцбанк» утворили третє за потужністю об’єднання банків в Україні. Їхні сумарні активи склали тоді 85,6 млрд. гривень.

«Альфа-банком» володіє приватна інвестиційна холдингова компанія «ABH Holdings SA» («ABHH») з головним офісом в Люксембурзі.

Власниками «ABHH» виступають Михайло Фрідман – 36,47%, Герман Хан – 23,27% (обидва – громадяни Ізраїлю, які мешкають у Лондоні), Олексій Кузьмичов – 18,12%, Петро Авен – 13,76%, Андрій Косогов – 4,08% (усі троє – громадяни РФ, які мешкають у Москві), а також «The Mark Foundation for Cancer Research» – 4,03%. Фрідман – уродженець Львова. Під патронатом «Альфа-банку Україна» у Львові проходить традиційний фестиваль «Альфа джаз».

Про це повідомили сьогодні, 1 лютого, в інтернет-виданні «Новинарня». Натомість тележурналісти розповіли в понеділок:

«Російські фінансові установи назвали «банками кривавих грошей». Флешмоб-реквієм ініціювали львів'яни. З труною, квітами та похоронною музикою вони влаштували театралізовані поминки російському «Альфа-Банку», кілька відділень якого припинили свою роботу у місті. До дверей центрального офісу принесли труну з маскою Путіна, запалені лампадки та вінки з написами: «Смерть окупантам» і «Банки кривавих грошей, забирайтеся з України». До акції активно долучалися перехожі, дехто навіть приніс квіти. Ініціатори флешмобу кажуть, що в умовах війни окупаційний бізнес працювати в Україні не має права. Львів'янка Наталія Шелестак пояснила: «Я хочу, щоб російський бізнес пішов з нашої землі. Це бізнес оккупанта. На їхні гроші, на їхні доходи фінансується та війна, яку ми маємо, гинуть щодня наші хлопці». 

Одночасно перехожим влаштували і лікнеп. Людям пояснювали: попри те, що «Альфа-Банк» офіційно закривається, він одночасно активно скуповує акції інших банків в Україні. Мовляв, у такий спосіб російська фінустанова маскується і вже невдовзі працюватиме під іншим брендом.

«Альфа-Банк» закривається, але він розвивається під іншими іпостасями», – застерігає організатор акції Олег Радик. Нещодавно у Львові відбулася інша колоритна акція. Активісти правих організацій вийшли вимагати звільнення політичних в'язнів. Під час акції вони облили «кров'ю» магазин «Roshen» та повісили опудало, що символізувало президента».

Про це повідомили сьогодні, 1 лютого, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів