У Краматорську – спецоперація Збройних Сил, – Міноборони (оновлено, відео)

17:40 15 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.comeuromaidan

Як повідомляють у вівторок ЗМІ, будівлю міськвідділку міліції там уже звільнено й розпочався штурм адмінбудівлі аеродрому.


Відео: ТСН.ua

«Нині відбувається спецоперація в Краматорську», – повідомили сьогодні, 15 квітня, агенції «Інтерфакс-Україна» в прес-службі Міноборони, коментуючи інформацію місцевих ЗМІ та очевидців про наявність військової техніки і звук пострілів у цьому місті. Інших коментарів прес-служба Міноборони не надає.

Натомість місцеві ЗМІ повідомляють, що, за інформацією очевидців, на території аеродрому Краматорська чутно автоматичні черги, літав український винищувач, потім з'явився ще один. Він літає низько над сепаратистами, які перебувають на території об'єкта й відкрили по ньому вогонь.

За інформацією місцевих ЗМІ, над аеродромом також літають три вертольоти. Біля нього багато людей, половина з них – у камуфляжі, багато місцевих жителів, серед них є діти.

Один із військових розповів, що стрілянина почалася дуже несподівано. Наразі є інформація про одного пораненого. Повідомляється, що один із військових, які чергували на КПП, отримав вогнепальне поранення в ногу.

Як передає кореспондент «Еспресо.TV», раніше український літак хотів здійснити посадку на аеродромі в Краматорську, але його обстріляли, і літак відлетів. Згодом туди попрямували автомобілі швидкої допомоги. А з військової частини, розташованої поряд з аеродромом, повідомляють, що розпочався штурм адмінбудівлі аеродрому. Над місцем події кружляють літаки, але чиї вони - невідомо.

Жителі Краматорська повідомили «Еспресо.TV», що невідомий літак обстріляв наземні позиції, після чого відлетів із місця подій. Пізніше до аеродрому прибув БТР, але невідомо, кому він належить.

Своєю чергою, «Українській правді» повідомили у вівторок у силових структурах, що невідомі у військовій екіпіровці і з автоматичною зброєю намагалися штурмувати аеродром у Краматорську, й додали: «Але аеродром перебував під надійним захистом, тому атака була відбита. з нашого боку постраждалих немає. а Літаки і вертольоту підняли в небо, оскільки не було відомо, як закінчиться штурм, тому щоб захистити техніку, її підняли у небо.Наразі у місті спокійно. Працює Нацгвардія»

Натомість російська агенція «РИА Новости» повідомляє: «Українська армія штурмує аеродром біля міста Краматорськ на сході України, є перші поранені серед ополченців. Представник «народного ополчення» Краматорська сказав агенції по телефону: «Представники української армії на БТР під'їхали до військового аеродрому між Краматорськом і Слов'янському. Вони вступили в переговори з ополченцями, які контролювали аеродром. Несподівано почалася стрілянина. Серед ополченців є поранені, можливо, убиті. Інші ополченці перекрили в'їзди в Краматорськ і готові відбивати напад».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів