У Харкові біля будівлі суду зібралися прибічники і противники Тимошенко

11:39 23 вересня 2013 р.

Юлія Тимошенко відмовилася від етапування до суду, повідомив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков.

Перед будівлею Харківського обласного апеляційного суду, де сьогодні, 23 вересня, розпочнеться чергове засідання суду у справі про фінансові зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), зібралися прибічники та противники екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Площа перед будівлею суду заповнена людьми.

Ближче до будівлі суду стоять противники Тимошенко з плакатами "Злодій повинен сидіти у в'язниці й сидітиме", "Щорічно ми переплачуємо за контрактом Тимошенко" і "Юля сіла" із зображенням батарейки. Вони також тримають державні прапори України.

З іншого боку площі стоять прибічники Тимошенко з партійними прапорами "Батьківщини", портретами екс-прем'єра та з плакатом "Негідні рішення приймає влада негідників".

Прибічників і противників екс-прем'єра розділяють загороджувальні стрічки й кордон міліції.

Це перші за останні місяці такі масові збори прибічників і противників екс-прем'єра. На двох останніх засідання суду опоненти Тимошенко не проводили жодних акцій, а акції її прибічників були нечисленними.

Однак сама Юлія Тимошенко відмовилася від етапування до суду, повідомив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащиков. "Її ознайомили з умовами етапування, з тим, що ми можемо провести цю операцію, на що ніякої згоди не дала", - сказав Колпащиков у понеділок журналістам біля ЦКЛ №5, де перебуває Тимошенко.

Він наголосив, що екс-прем'єр відмовилася від етапування в усній формі, ніяких заяв не писала.

Колпащиков повідомив, що підпише відповідний акт, після чого залишить територію лікарні.

Прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) повідомила, що про чергову відмову Тимошенко від етапування складено відповідний акт, який передано до суду.

У ДПтС наголосили, що "про застосування примусу до засудженої з боку співробітників колонії не може бути й мови".

У повідомленні зазначається, що вранці співробітники Качанівської колонії запропонували Тимошенко пройти до автомобіля конвою, який чекав на неї біля ЦКЛ №5, запропонувавши допомогу. Засуджена до конвою не вийшла.

Зазначимо, спецпосланник Європарламенту Олександр Кваснєвський наполягає на лікуванні Юлії Тимошенко за кордоном. "Тимошенко хвора. Вона потребує операції, а потім терапії, а потім реабілітації. Ми сподіваємо, що вона поїде за кордон", - сказав Кваснєвський, додавши, що Тимошенко має недовіру до українських інституцій.

У Партії регіонів хвилюються: якщо запропонують екс-прем'єру Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном, може статися конфуз. 

Віктор Янукович вважає, що звільнення Юлії Тимошенко залежить від неї самої, а також рішення суду. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

newsru.ua/

 

новобудови Львів