У Донецьку заколотники пообіцяли скласти зброю й звільнити приміщення (відео)

09:10 8 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Про це заявив цієї ночі перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема.

Перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема повідомив у прямому ефірі «Громадського телебачення» в ніч на вівторок, 8 квітня про результати його переговорів зі заколотниками, які захопили в Донецьку будівлю обласних ради та держадміністрації й зброю в тамтешньому управлінні СБУ: «Нам пообіцяли, що будуть здавати зброю, яку вони забрали в СБУ, і будуть звільняти приміщення. У відповідь я дав слово, що ми не будемо штурмувати, застосовувати силу, і сподіваюся, що наша домовленість буде в інтересах обох сторін – міліції і пікетувальників, і не проллється кров. Я думаю, що ми вчинили правильно. А що буде далі – побачимо».

Повідомляючи про це, «iPress.ua» додає, що загарбників будівлі Донецьких обласних ради та держадміністрації переконав поїхати на переговори з Віталієм Яремою, щоб упередити штурм силовиками й не допустити кровопролиття, мільярдер Рінат Ахметов. Натомість «Радіо Свобода» інформує у вівторок:

«Президент холдингу СКМ Рінат Ахметов минулої ночі провів переговори з активістами під будівлею Донецької облдержадміністрації. Мільярдер закликав мітингувальників вести переговори з владою. «Щоб змінити ситуацію. Потрібно говорити про всі проблеми. Що ми повинні зробити, щоб нас почули? Відокремитися – це не мета, а засіб. А мета – жити краще. Приберіть емоції», – сказав Ахметов.

Він застеріг силовиків від штурму будівлі Донецької облдержадміністрації, зазначивши:

«Якщо почнеться штурм – піду разом з вами туди. Буду страждати разом з вами. Але я хочу звернутися до уряду і попросити. У них штаб. Я буду просити, щоб жодного штурму не було».

Під час переговорів представників проросійського мітингу з бізнесменом Рінатом Ахметовим, а також начальником місцевої міліції та першим віце-прем'єром Віталієм Яремою було домовлено, що вдаватися до штурму ОДА міліція не буде, втім мітингувальники звільнять будівлю СБУ в Донецьку.За даними кореспондента «Радіо Свобода», станом на 6:30 вівторка виглядає, що сепаратисти виконали обіцянку, втім під будівлею управління СБУ ще залишаються люди.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів