У Донецьку заколотники вже нібито готові зректися федералізації України на користь її децентралізації

14:48 11 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Про це заявив у п’ятницю під час зустрічі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком міський голова Донецька Олександр Лук’янченко.

Як повідомляє сьогодні, 11 квітня, кореспондент «Еспресо.TV», міський голова Донецька Олександр Лук’янченко повідомив у п’ятницю під час зустрічі Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з керівництвом та елітами південно-східної України про такі сьогоднішні вимоги загарбників ДонОДА: «Більшість людей насправді хочуть, щоб їхні інтереси враховувалися в гуманітарній і політичній сферах. Вони готові відмовитися від федералізації на користь децентралізації влади і прийняття нової Конституції, де будуть закріплені повноваження місцевої влади, статус російської мови. Тому уряд має дати чіткій план, яким чином він буде реалізовувати кроки по децентралізації влади, вирішення мовного питання».

Натомість донецьке інтернет-видання «ОстроВ» інформує в п’ятницю, що міський голова Донецька Олександр Лук'янченко провів переговори з місцевими сепаратистами., котрі розповіли йому про те, за яких умов готові скласти зброю і відмовитись від радикальних дій. Після переговорів з сепаратистами Олександр Лук'янченко зустрівся з прем’єр-мінітром України Арсенієм Яценюком, який перебуває з візитом у місті, й повідомив йому, що заколотники вимагають референдуму про входження Донбасу до складу Росії, але готові відмовитися від своїх радикальних вимог в обмін на державний статус для російської мови та децентралізацію влади.

Дослівно ж він сказав: «З мого досвіду спілкування з ними: вони готові відмовитися від цих радикальних вимог на користь децентралізації влади і прийняття нової Конституції, де будуть закріплені правила використання російської мови».

Своєю чергою, інтернет-видання «УРА-Информ.Донбасс» повідомило в п’ятницю, що донецькі сепаратисти після переговорів з головою Доноблдержадміністрації Сергієм Тарутою погодилися звільнити два поверхи ОДА для її працівників. Про це сьогодні, 11 квітня, в заявив один з керівників штабу захопленої Донецької облдержадміністрації, який попросив не розголошувати його ім'я та прізвище

Дослівно ж він сказав: «Ми звільнимо два поверхи будівлі, щоб працівники облдержадміністрації могли повернутися сюди. Потрібно, щоб людям нараховувалися зарплати і пенсії. Ми домовилися з губернатором, щоб на цих поверхах чергували кілька бійців внутрішніх військ без зброї». 

Заколотник додав, що другим пунктом домовленостей активістів і губернатора стало включення в загони правоохоронців, які патрулюють територію навколо ДонОГА, представників від проросійського мітингу, й підкреслив, що переговори з губернатором тривають.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів