У Донецьку – штурм будівлі облдержадміністрації (пряма відеотрансляція)

15:05 3 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Новости Донбасса»

Повідомляючи про це в понеділок, місцеве ЗМІ додає: «Міліція зробила коридор, щоб «мітингувальники» могли пройти в ОДА».


Відео: Дмитрий Литвинов

 

«Новости Донбасса» інформують сьогодні, 3 березня, що в Донецьку учасники «проросійського мітингу» пішли на штурм будівлі облдержадміністрації, в якій заблоковані близько 20 журналістів і депутати облради, які проводили засідання. Штурмую ДонОГА близько 100 осіб, ще кількасот перебувають біля будівлі зовні.

Бойовики спершу зайняли внутрішнє подвір’я облдержадміністрації, а потім – перший і другий поверхи. Натомість журналісти зібрались на 4-му поверсі, забарикадувались і ведуть переговори про свою евакуацію з будівлі. Своєю чергою, міліція зробила коридор, щоб «мітингувальники» могли пройти в ОДА.

У ході засідання в понеділок облрада мав представити нового главу ДонОГА Сергія Таруту, але його на засіданні не було. На сесії депутати встигли призначити колишнього губернатора Андрія Шишацького новим головою облради.

Натомість «Радіо Свобода» передає в понеділок повідомлення журналістів через соціальні мережі, що міліція співпрацює з нападниками на будівлю ОДА. Головний редактор Олексій Мацука «Новости Донбасса» пише: «Міліція зробила коридор для учасників проросійського мітингу, вони увійшли до будівлі Донецької ОДА. Журналісти зараз на четвертому поверсі. І готуються до смерті».

«Радіо Свобода» повідомляє також, що сьогодні на сесії обласної ради депутати відмовились обрати своїм головою самопроголошеного губернатора Павла Губарєва і не дали йому зірвати сесію. Вродовж останніх останніх декількох днів кількатисячні мітинги збираються біля будівлі. У суботу заміст прапора України вони повісили на флагшток прапор Росії, а також проголосили «народним губернаторам» Павла Губарєва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів