У Донецьку – троє загиблих під час нападу на прихильників єдності України (відео, оновлено)

22:05 13 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: http://novosti.dn.ua/

За інформацією видання «Новости Донбасса», ще троє учасників мітингів – у нейрохірургії.


Відео: Oleksiy Matsuka

«Новости Донбасса» повідомили в четвер, що в результаті бійки між учасниками проросійського мітингу та прихильниками соборності України загинув від ножового поранення 22-річний мешканець цього міста. Невдовзі це ж видання повідомило на своїй твіттер-сторінці: «2 підтверджені смерті. 1 під питанням – живий або мертвий. 1 у важкому стані, оперують. 2 – у вкрай важкому. Постраждало щонайменше 50 людей».

Ще через певний час ЗМІ повідомили, що в Донецьку в четвер під час нападу на мітинг прихильнів єдності України загинули троє його учасників. Також за інформацією видання, троє учасників мітингу наразі знаходяться в нейрохірургії.

«Новости Донбасса» розповідають також, що масову бійку з учасниками мітингу за єдину Україну розпочали в Донецьку учасники проросійського мітингу. За чисельністю обидва мітинги були приблизно однакові – по тисячі осіб з кожного боку.

Між учасниками обох зібрань вишикувався кордон міліції. Проукраїнські активісти виголошували промови про неприпустимість війни та єдності країни, співали гімн, викрикували «Слава Україні!» і «Героям слава!», а проросійські вигукували «Росія!», слухали радянські пісні, кидали яйця і надувні кульки з водою в бік опонентів. Крім того, під час акції було застосовано сльозогінний газ, вибухали петарди.

Міліція спробувала затримати кількох проросійських активістів, але під тиском натовпу відразу ж їх відпустила, повідомляють «Новости Донбасса». Після того, як зі сцени мітингу пролунав український гімн і заклик не боятися збиратися для того, щоб висловити свою думку, проросійські активісти кинулися навздогін людям, які йшли з мітингу.

Зав'язалася бійка. Кореспондент видання «Остров» бачив кількох людей із закривавленими обличчями. Під'їхали машини швидкої допомоги.

Міліція не може припинити бійку, яка зав'язалася біля ресторану «Макдональс», який, відтак,закрився, а трамваї припинили рух. Члени самооброни та міліція намагалася прикрити відхід учасників проукраїнського мітингу в той час, як проросійські активісти почали вести себе агресивно, провокувати зіткнення, вигукували «На коліна!».

Після цього міліція посадила членів самооборони в свої чотири автобуси, щоб вивести з площі Леніна, але їх оточили проросійські активісти. Деякі з них озброєні палицями.

Міліції вдалося вивести учасників антивоєнного мітингу за допомогою маневру. Частина міліціонерів імітувала відхід і потягнула за собою проросійських активістів, які пішли за ними.

Ще чотри відео:

http://www.youtube.com/watch?v=AicbbeqQNTQ

http://www.youtube.com/watch?v=fxsOQgeq8IE

https://www.youtube.com/watch?v=pOKdBViSiQQ

http://www.youtube.com/watch?v=FB5Wc_xmj_U

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів