У Донецьку на добу раніше розпочали незаконний «кримський» псевдореферендум про статус області

15:40 10 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/novostidnua

Про це повідомляє в суботу інтернет-видання «Новости Донбасса».

Інтернет-видання «Новости Донбасса» повідомляє сьогодні, 10 травня, на своїй «Twitter»-сторінці, що в приміщенні середньої школи №32 у Донецьку вже відбувається «голосування» на не передбаченому українським законодавством «референдумі», який самопроголошена організація «Донецька народна республіка» анонсувала на 11 травня.  Окрім того видання повідомляє, що Ворошиловський суд Донецька  надав свої приміщення сепаратистам для проведення «референдуму».

Натомість, як передає в суботу «Українська правда», прес-служба Донецької обласної міськадміністрації повідомляє сьогодні, 10 травня, що в Донецьку 10 травня готуються збройні захоплення більше 80 навчальних закладів (шкіл) у всіх районах міста. За інформацією ДонОДА, приміщення планують захопити сепаратисти «Донецької народної республіки» для проведення 11 травня так званого «народного референдуму».

Донецька облдержадміністрація звертає увагу, що, відповідно до чинного законодавства України захоплення приміщень, споруд або інших об'єктів підприємств, установ, організацій є кримінальним злочином. За нього передбачена кримінальна відповідальність (статті 294-295 Кримінального кодексу України).

За словами голови ЦВК самопроголошеної «Донецької народної республіки» Романа Лягіна, проросійських активістів підтримує місцева міліція, а місцева влада – не заважає. «У нас є повне порозуміння з владою, яка не заважає референдуму. Ділянки будуть в школах. Це стосується всіх міст Донецької області», – сказав Лягін. За його словами, сепаратисти сформували вже 53 територіальні комісії для проведення референдуму.

Як повідомляв «Щоденний Львів», організатори «кримського» псевдореферендуму на Донеччині за будь-якої явки оголосять, що він відбувся – про це заявив на прес-конференції у суботу самопроголошений голова «Центрвиборчкому ДНР».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів