У Чорне море увійшов американський есмінець «Donald Cook», – ЗМІ

10:40 9 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uk.wikipedia.org

Як пояснив «The Telegraph» – «для підтримки Києва і союзників по НАТО.

На тлі загострення ситуації на південному сході України в акваторію Чорного моря для підтримки Києва і союзників по НАТО у вівторок введений есмінець ВМС США «Дональд Кук», оснащений системою протиракетної оборони «Іджіс». Про це повідомляє сьогодні, 9 квітня, «Сегодня» з посиланням на «The Telegraph».

Раніше американський телеканал «СNN» повідомив, посилаючись на представників Пентагону, що корабель повинен прийти в Чорне море до четверга. Його присутність, зазначає телеканал, є частиною зусиль Пентагону у демонстрації підтримки східно-європейських союзників США, стурбованих зосередженням російських військ на кордоні з Україною.

Як зазначав раніше телеканал «NBC», очікується, що есмінець візьме участь у спільних навчаннях з кораблями ВМФ країн-членів НАТО на Чорному морі і відвідає низку портів. Офіційний представник Пентагону Стів Уоррен минулого тижня підтвердив, що ВМС у найближчі дні направлять американський есмінець у Чорне море, «щоб запевнити наших союзників у нашій вірності зобов'язанням у регіоні».

При цьому він підкреслив, що це рішення є «прямим наслідком нинішньої ситуації в Україні». Уоррен не виключив ймовірності проведення навчань з українським ВМФ.

Згідно з повідомленням Інформаційної служби ВМС США, есмінець «Дональд Кук», що базується в іспанському порту Рота на Атлантиці, прибув до Іспанії 11 лютого. Вашингтон вирішив розмістити його на постійній основі в Європі в рамках програми Поетапної побудови адаптивної системи ПРО.

За даними інформаційної служби ВМС США, у 2014 році на військово-морську базу в Роті для постійного базування прибуде ще один есмінець – «Ross», а у 2015 році – есмінці«Carney» та «Porter». Ці кораблі, які здатні відстежувати балістичні ракети і з високою точністю збивати їх, здійснюватимуть патрулювання в східній частині акваторії Середземного моря.

Як вказують представники ВМС, метою розміщення кораблів є захист європейських союзників, країн-партнерів, що знаходяться в регіоні американських військ, а також США від нинішніх і перспективних ракетних загроз. Як вже повідомлялося, у березні в Чорному морі побував американський есмінець «Truxtun». Він взяв участь у навчаннях з кораблями ВМФ Румунії і Болгарії. Корабель покинув регіон 21 березня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів