У бійців 24-ї бригади зі Львівщини на передовій залишилися лише стрілецьке озброєння й РПГ (відео, оновлено)

21:24 15 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Танки відвели, гармати забрали у тил, зараз дійшло й до мінометів.

Луганська ділянка фронту АТО – практично оголена. Там слідом за танками і гарматами в тил відводять міномети калібром до 100 міліметрів.

Головно це стосується 82-міліметрових «Васильків» – швидкострільної зброї, призначеної для знищення живої сили противника. У розпорядженні бійців передової залишаються тільки автомати, кулемети та ручні гранатомети.

Свої відчуття бійці-мінометники, котрі від'їздять у тил, не приховують. Кажуть, їм хочеться скавчати, як їхній собака, якого також забирають із собою з обжитої позиції.

Тим часом у тилу відбуваються активні навчання артилеристів. Завдання – не просто не розгубити навичок військової роботи, а вдосконалити їх до автоматизму. І щомиті бути готовим повернутися на лінію розмежування.

Бійці 24-ї Залізної окремої механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині уже мають неабиякий досвід. Вони «Градами» прикривали Луганський аеропорт. Саме їхніми зусиллями була розбита частина російської псковської дивізії, яка атакувала українські позиції.

«Підбито декілька танків, а також бойові машини десанту», – звітує про ті події командир батареї.

Те, що сектор А повністю оголюють від важкого калібру – артилеристів не лякає. Вони кажуть, що машина БМ21 «Град» – доволі маневрена і швидка, тому менш ніж за годину зможе дати відповідь навіть з нашого глибокого тилу. Тому ті, хто залишається на передовій, мають бути впевнені – їх завжди прикриють.

Про це повідомили сьогодні, 15 жовтня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1», де раніше розровіли в четвер:

«На Луганщині стартувала третя черга відведення озброєння. Сектор А – практично оголений! Танки відвели, гармати забрали у тил, зараз дійшло й до мінометів. У хлопців на передовій залишилося тільки стрілецьке озброєння, РПГ. За 15 кілометрів від лінії розмежування підуть міномети калібром до 100 міліметрів. У штабі АТО звітують про фактичне затишшя у цій зоні. Щоправда, бійці кажуть, що постріли не припиняються».

Про це повідомили сьогодні, 15 жовтня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Подробиці – в її відеосюжеті:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів