Терористи наполегливо трансформують прикордонне місто Сніжне на Донеччині в «Слов’янськ-2», – ЗМІ

16:38 11 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lenta-ua.net

«Туристи Путіна» перетворюють його в укріплений оборонний пункт, оснащений важким озброєнням.

Журналіст «Радіо Свобода» Левко Стек розповідає у сьогоднішній публікації «Бої на Сході: Сніжне перетворюється на сепаратистську фортецю»:

«Українські силовики й далі протистоять сепаратистам на Сході. Щоправда, за останню добу жодних помітних змін у розстановці сил не відбулось.

Бойовики нарощують оборону на зайнятих територіях, а військові не дозволяють їм просуватись вглиб території України. Зокрема, на один з основних опорних пунктів бойовиків перетворюється місто Сніжне, що на Донеччині. 

Також повторюються обстріли колон українських силовиків на відрізку траси Ізюм-Слов'янськ. У Слов'янську українські сили продовжують обстрілювати захоплені бойовиками позиції.

Через справді критичну ситуацію в місті інфраструктура працює фактично в аварійному стані. Відсутнє належне забезпечення водою та електроенергією.

Через зруйновані автозаправки виникли проблеми з пальним, навіть для карет швидкої допомоги. Через це місцеві медики змушені заправлятись в сусідніх населених пунктах. Щодо медикаментів, то завдяки гуманітарній допомозі вдалось сформувати мінімальний запас для надання екстреної допомоги. 

У Сніжному бойовики захопили ще дві будівлі

Приклади проблем з функціонуванням міської інфраструктури, що виникають на Сході через бої не поодинокі. Так, у Донецьку комунальні служби були змушені припинити вивезення сміття.

Упродовж уже кількох днів сепаратисти нарощують свої сили у Сніжному. Місто перетворюється в укріплений оборонний пункт.

Надалі триває процес зміцнення барикад, бойовики займають все нові будівлі й розміщують там власні сили. Одним з останніх захоплень була, до прикладу, будівля Пенсійного фонду та приміщення спортивної школи.

В облаштованих точках сепаратисти виставляють своїх бійців з важким озброєнням. Часто це також снайпери.

Колона військових потрапила в засідку

Не стихає стрілянина на відрізку траси Ізюм – Слов'янськ. Попри фактичний контроль цієї дороги українськими силовиками, обстріли їхніх колон і блокпостів тут не припиняються ні на день.

Так, востаннє бій відбувся вже на території Ізюмського району, тоді перед машиною українських військових розірвався фугас, після чого колона була обстріляна із кулеметів. Силовики відкрили вогонь на ураження. Після цього нападники втекли. За інформацією Міноборони, серед військовослужбовців постраждалих немає.  

Продовжують гинути мирні мешканці і чи не найбільше страждають неповнолітні. Чиновники Донецької ОДА заявили про загибель хлопчика і дівчинки 12 і 6 років. За попередніми даними, причина – осколкові поранення.

Раніше стало відомо, що під час обстрілу в Слов'янську загинула одна дитина. Причина загибелі така ж».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів