Терористи обстріляли не тільки українських прикордонників та військових, а й територію Росії (відео)

10:38 21 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ipress.ua

Про це повідомляють у суботу ДПСУ, координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук і сайт Донецька.


Відео: holdemjoker Baroev

Прес-служба прикордонного відомства інформує сьогодні, 21 червня, в повідомленні «Терористи напали на пункт пропуску «Ізварине»:

«Вчора по міжнародному пункту пропуску «Ізварине» в Луганській області терористи відкрили вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів та снайперських гвинтівок. Близько 21.20 бойовики під’їхали до пункту пропуску на автомобілях та відкрили вогонь по складу прикордонного наряду.

Охоронці кордону вжили всіх необхідних заходів для евакуації цивільних осіб, які перебували у пункті пропуску, у безпечні місця. Після цього зміна прикордонних нарядів перемістилася на завчасно підготовлені вогневі позиції та прийняла бій.

У ході зіткнення 6 прикордонників отримали вогневе поранення, 2 з яких – важкі. У подальшому прикордонники змушені були під натиском противника відступити з боєм на територію Росії.

Під час бою терористами також був здійснений обстріл російської території та поранено одного російського прикордонника, після чого представники прикордонної служби Росії відкрили по нападникам вогонь у відповідь. Про напад на пункт пропуску поінформовано всі взаємодіючі органи.

За наявною інформацією, бій виник у результаті намагання терористів перемістити з території України в Росію невідомий вантаж». 

Натомість у повідомленні «Прикордонників на Донеччині терористи обстрілювали з мінометів та намагалися захопити пункт пропуску» прес-служба ДПСУ інформує в суботу:

«Сьогодні вночі терористи здійснили мінометний обстріл позицій прикордонників в районі населеного пункту Виселки, що в Донецькій області. Нападники вели масивний мінометний вогонь з 1.50 до 2.20.

Також вони застосовували снайперську та автоматичну зброю. В наслідок обстрілу поранено 3 прикордонників (один в тяжкому стані), завдано пошкодження техніці та технічним засобам.

Після цього терористи направили свої сили до пункту пропуску «Успенка» та з 02.30 до 03.00 спробували напасти на нього застосовуючи стрілецьку зброю. Проте прикордонники відкрили вогонь у відповідь та відбили напад.

Наразі поранених військовослужбовців з місця евакуювали. Поінформовано штаб АТЦ, силові та правоохоронні структури».

Своєю чергою, координатор спільноти військових фахівців «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 21 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив», починаючи з 22-ї години 20 червня терористи здійснили ряд нападів на позиції сил антитерористичної операції. Зокрема:

– Бойовики вели мінометний обстріл у бік Російської Федерації по пунктах пропуску «Ізварине» і «Успенка». Поранення отримали 9 українських прикордонників.

– Із мінометів і 30-міліметрових гармат обстріляні позиції сил АТО біля Краматорського аеродрому та на горі Карачун. Наші емісари відзначають дуже високу щільність вогню. Постраждалих з боку української армії немає.

– Бойовики, які прибули на двох «КамАЗах» російського виробництва, зробили спробу штурму командного пункту військової частини, дислокованої біля населеного пункту Амвросіївка. Українські військові не постраждали.

– Терористи обстріляли з АГС і мінометів блок-пост сил АТО в районі населеного пункту Рубіжне та в районі Слов'янська. Жертв з нашого боку немає.

Всі напади терористів були відбиті. Прицільним вогнем знищені вогневі точки бойовиків. Кількість убитих і поранених найманців уточнюється.

Натомість сайт Донецька «62.ua» повідомляє сьогодні, 21 червня, що бойовики обстріляли вранці в суботу з мінометів і великокаліберної зброї зенітно-ракетну частину Збройних Сил України, розташовану поряд з Авдіївкою на Донеччині, й знищився всі радіолокаційні установки. Натомість постраждалих немає.

«62.ua» нагадує, що й раніше частина неодноразово піддавалася нападам. Також бойовики робили спроби перепідпорядкування частини і викрали одного з офіцерів, якого вдалося звільнити в результаті переговорів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів