«Теракт у Львові дуже схожий на події під Верховною Радою 31 серпня», – нардеп (відео)

16:21 30 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Народний депутат Семен Семенченко заявив у п’ятницю: «Я більш ніж упевнений, що ці сліди ведуть не просто до конкурентів, а у владу».

Теракт у будинку мера Львова Андрія Садового дуже схожий на події під Верховною Радою 31 серпня заявив в ефірі телеканалу «112 Україна» нардеп від «Самопомочі», перший комбат «Донбасу» Семен Семенченко.

За його словами, «граната, за попередньою інформацією, оборонна, РГО, тобто це та ж сама граната, яка біля Верховної Ради в подіях фігурувала». Відтак Семенченко твердить: «Я вважаю, що це брудна провокація, яка спеціально організована, оскільки одночасно з інформацією про те, що був вибух, почала по інтернету розходитися інформація, що Садовий для підвищення власного рейтингу сам у себе кинув гранату. Але після того, як затримали ось цю людину, провокація явно не вдалася... Ось такі люди – це дуже хороше живильне середовище для тих провокаторів, я більш ніж упевнений, що ці сліди ведуть не просто до його конкурентів, а у владу, і почерк дуже схожий на ту ж саму історію, що була під ВР».

Цю заяву передали сьогодні, 30 жовтня, на телеканалі «112 Україна», де також нагадали:

«Раніше повідомлялося, що у Львові чоловік кинув гранату у двір будинку, де живе мер міста Андрій Садовий разом з родиною. У момент вибуху Садовий та члени його родини були вдома. У результаті вибуху ніхто не постраждав, шкоди будівлі завдано не було. В даний момент на місці проводять слідчі дії керівники управлінь обласної міліції та СБУ. МВС кваліфікувало інцидент як теракт.

Нагадаємо, 25 жовтня на місцевих виборах мешканці Львова обирали мера. У другий тур вийшли чинний мер Львова Андрій Садовий (об'єднання «Самопоміч») і кандидат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський.

Нагадаємо, 31 серпня народні депутати України в першому читанні ухвалили зміни до Конституції в частині децентралізації. Після цього під будівлею парламенту почалися сутички, протестувальники почали закидати правоохоронців петардами і димовими шашками, пізніше один з протестувальників кинув у групу силовиків бойову гранату. У події під Радою постраждали близько 150 осіб. Чотири бійця Нацгвардії загинули. 

Глава МВС Арсен Аваков звинуватив у події партію ВО «Свобода», яка, своєю чергою, звинуватила в провокації Авакова і діючу владу. Зараз «свободівець» Юрій Сиротюк перебуває під арештом, частина членів ВО «Свобода» вийшли під заставу і фігурують у справі про заворушення під Радою».

Як інформував «ЩЛ», у Львові затримали метальника гранати в будинок міського голови, терорист назвався колишнім бійцем батальйону «Айдар», однак виявився дезертиром, Андрій Садовий уже прокоментував цей інцидент.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів