Таємні перемовини Януковича і Путіна

10:51 11 листопада 2013 р.

Фото до новини

Українським і російським засобам масової інформації не вдалося дізнатися подробиці суботньої зустрічі між президентом України Віктором Януковичем і президентом РФ Владіміром Путіним.

Зокрема, як пише Сегодня, зустріч Януковича з Путіним - третя за останні три тижні - виявилася "таємницею, покритою мороком ще дужче, ніж сочинська, про підсумки якої нічого так і не просочилося навіть у кулуари вітчизняної політики". Цього разу, пише видання, загадкою виявилося навіть місце зустрічі двох політиків.

За словами близького до Кремля політолога Сергія Маркова, переговори тривали в Москві: "У п'ятницю президент Росії зустрічався з представниками муніципальної влади, причому ця зустріч була запланована в Суздалі, проте її перенесли в Кремль через підготовку до візиту українського президента".

Про підсумки переговорів, зазначає Сегодня, що не відомо нічого. При цьому видання робить висновок, що сам факт московської зустрічі говорить про те, що остаточних домовленостей поки що не досягнуто.

Газета Ведомости зазначає, що візит Януковича до Москви відбувся, проте деталі переговорів не повідомляє. На думку видання, Януковичу в переговорах з Москвою залишається зберігати жорстку позицію щодо вступу в договір з ЄС і маневрувати, представляючи євроінтеграцію України якимось чином вигідною Росії.

Видання Вести пише, що джерело в Адміністрації Президента підтвердило інформацію про те, що Янукович і Путін зустрічалися, не розкриваючи при цьому подробиць переговорів. 

Комсомольская правда в Украине цитує директора Агентства моделювання ситуацій Віталія Балу, який вважає, що головною темою зустрічі в Москві став саміт у Вільнюсі. "Це були або останні консультації перед підписанням Україною Угоди про асоціацію, розмова про ризики для України від цього кроку. Або обговорення преференцій від Росії, на які може сподіватися Україна, якщо відмовиться від євроінтеграції", - заявив експерт.

Тим часом журналіст УП Мустафа Найєм скерував до Адміністрації президента запит з проханням надати інформацію про цілі та подробиці візиту Януковича до Москви.

"Янукович загубився в Москві? Або не долетів? Або не в Москву?", - написав у Twitter журналіст Віталій Портніков.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

korrespondent.net/

 

новобудови Львів