Святослав Вакарчук виголошує у Львові «Лекцію Свободи» (онлайн трансляція)

10:00 27 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

На медіафорумі відбудеться церемонія нагородження премією імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці».

Співак Святослав Вакарчук зокрема стверджував сьогодні, 27 травня, під час своєї лекції на четвертому Львівському медіафорумі:

«Україну необхідно розбудовувати, базуючись на Конституції та спільних цінностях.  Нам потрібно фундаментально змінити парадигму сприйняття того, що таке наша держава. І вперше за 25 років відповісти собі, яку державу ми хочемо мати, хто і для кого її будує.

Потрібно перестати будувати державу, засновану на кровному патріотизмі. Маємо будувати її на конституційному патріотизмі. Не спільне минуле, походження, кров чи подібність мають об'єднувати нас. А спільні цінності, спосіб життя, правила гри, Конституція, які роблять життя комфортним.

Україна досі живе в парадигмі минулого століття. У нас є минуле, на яке варто звертати увагу. Але об'єднуватися потрібно навколо європейських принципів вільного суспільства, свободи та демократії».

Про це повідомили сьогодні, 27 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

На цьогорічному IV Львівському медіафорумі також відбудеться сьогодні церемонія нагородження премією імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці». Обидві події наживо транслює на власному YouTube-каналі Перший національний телеканал. 

Премія імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» вручається з 2004 року у травні, до Дня народження загиблого 9 квітня 2003 року Олександра Кривенка. Заснували її друзі й колеги Кривенка. Від 2013 року церемонія вручення відбувається у межах Lviv Media Forum. У минулому премію отримували Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова, Костянтин Усов, Олекса Шалайський, Христина Бердинських, Левко Стек.

Про це повідомили сьогодні, 27 травня, на Першому національному.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів